anydress logo zwart
Menu
Blog streng voor jezelf

Ben jij ook altijd zo streng voor jezelf?

Streng voor jezelf?

Mensen die mij kennen, weten dat ik geen groot sportliefhebber ben. Vorig jaar echter ontdekte ik Ninja Moeder WorkoutClub. Korte filmpjes met leuke oefeningen die je eenvoudig zelf thuis kan doen. Gebracht door de super enthousiaste Yousra.

10 maanden lang deed ik 4-5 keer per week de oefeningen uit de filmpjes plus 10 minuten hoela hoepen en leefde ik toe naar mijn euforie moment van 1 december. Dan zou ik namelijk een jaar lang gesport hebben. Voor mij een bewonderenswaardig resultaat. De oplettende lezers heeft het word zou gelezen. Helaas haalde ik dit euforie moment dus niet. En ik baal er verschrikkelijk van!!

 

Tijdens mijn vakantie van oktober liep ik namelijk een blessure op. In eerste instantie probeerde ik gewoon dwars door de blessure heen door te sporten, tot het moment dat ik te horen kreeg dat ik maar even moest stoppen! Met de blessure gaat het langzaamaan beter, maar je raad het al het sporten ligt volledig op zijn gat. Ik krijg mezelf er niet meer toe gezet en baal er nog elke week van.

Tuurlijk weet ik verstandelijk ook wel dat ik trots mag zijn op mezelf, want ik heb het ten slotte toch 10 maanden lang volgehouden. Maarja ik ben streng voor mezelf.

Naaien en streng voor jezelf?

Met naaien is het eigenlijk net zo. Zit jij ook regelmatig te mopperen op jezelf? Ben je vaak niet tevreden met het behaalde resultaat? En zie je altijd wel iets wat niet goed is aan je zelf genaaide stuk?

Niet doen, want dat is namelijk nergens voor nodig. Oefening baart kunst. Meters maken geven je de ervaring waardoor het langzaamaan steeds makkelijker en beter gaat. Dus uithalen en opnieuw beginnen.

Verbaasde cursisten

Zo verbaasde ik onlangs tijdens de patroontekenles mijn cursisten door aan te geven dat het mij tot op heden nog niet gelukt is een mooi broekpatroon voor mezelf te maken! Eens per 1.5 tot 2 jaar waag ik een nieuwe poging maar tot nog toe niet met een resultaat naar tevredenheid. Iets met perfectionistisch en streng 😉

Gelukkig lukt het me wel om mooie patronen samen met mijn cursisten te maken. Zodat zij in elk geval een goed zitten broek hebben na de cursus.

Het moto is dus vooral vallen, opstaan, nieuwe motivatie zoeken, opnieuw beginnen en vooral lief zijn voor jezelf. Dit geldt voor sporten, naaien, op gewicht blijven enz. enz. enz.

Lfs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.