anydress logo zwart
Menu
Blog laat je creativiteit de vrije loop

Laat je creativiteit de vrije loop!

Gebruik jij al je creativiteit al in je zelf genaaide jurken? Of blijf je toch een beetje hangen in wat hoort of wat het patroon je voorschrijft?

Het grappige is dat het mij regelmatig opvalt dat naaisters een bepaald patroon wel leuk vinden, maar het afwijzen op een onderdeel wat ze niet leuk vinden. Maar hé dames, dat is toch juist het gave van zelf je jurken naaien. Naast het op de juiste maat maken van je jurk, kan je jouw jurk er 100% uit laten zien zoals jij wilt!

Laat je niet weerhouden door wat het patroon zegt!

– Vind je die hals niet leuk? Lekker aanpassen in een hals die je wel leuk vindt.
– Vind je de mouwlengte net niet? Aanpassen die handel.
– Vind je het model te kort? Aanpassen en cm-ers toevoegen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit zijn ook niet de meest schokkende aanpassingen, die je met een beetje gezond verstand en rustig nadenken ook echt zelf wel aangepast krijgt. Het voelt misschien wat spannend, maar je kunt het echt.

Vorige maand kwam er een cursist bij me die me de vraag stelde ‘Kan ik ook een jurk maken met 2 verschillende mouwen?’ Misschien denk je nu, twee verschillende mouwen? JA, waarom niet. Lekker buiten de gebaande paden, want door zelf te naaien kun je jurken maken die niemand anders heeft. Naast dat je ze uniek op jouw lijf maakt, kun je ook elk gewenst idee aan je jurk toevoegen.

Dus ging ze onder mijn begeleiding aan de slag. Ze maakte gebruik van een basispatroon uit het Online Leslokaal Jurk in 1 dag en begon voorzichtig met één lange en één korte mouw. Nu bestaat het basispatroon uit een aangeknipte mouw. Dat leek mij niet zo’n goed plan. Ik had het gevoel dat dat er wel eens heel raar uit kon gaan zien.

Middels de lessen uit het Online Leslokaal Jurk in 1 dag, paste ze de aangeknipt mouw aan in een raglan mouw. Ene kant lang en de andere dus kort. Inmiddels heb ik een ruwe versie van de jurk gezien en het ziet er gewoon super tof uit! Groot applaus voor het idee.

Natuurlijk klinkt het vanaf mijn kant heel gemakkelijk zo dat even aanpassen, maar daar help ik je natuurlijk graag mee! Zo kan jij ook met het Online Leslokaal Jurk in 1 dag een basis patroon maken. Voor maar 29,- per maand kan jij je daarna heerlijk creatief gaan uitleven. En als je een beetje inspiratie nodig hebt, dan heb ik alvast 26 jurkvarianten naast het basispatroon toegevoegd.

Heb je vervolgens een vraag of twijfel je, dan plaats je gewoon een bericht in de besloten Facebookgroep of bent aanwezig bij de maandelijkse vraag en antwoordsessie. Ik kijk met liefde met je mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.