anydress logo zwart
Menu
Cursist Anna aan het woord

Ik voelde me altijd de vrouw van, de moeder van …

De beste reclame is mond tot mond reclame. Daarom vraag ik mijn cursisten regelmatig hoe ze bij mij terecht komen en wat ze nu zo tof vinden aan mijn lessen. In overleg mag ik deze reacties ook delen. Deze keer is de beurt aan Anna.

De reactie van Nienke van het Tekstkabinet, die de klantreacties mooi samenvat ‘… weer zo’n positief verhaal 😊’

Me time. Dat was de belangrijkste reden voor Anna om op les te gaan bij Any Dress. Met haar drukke taak als moeder en een hectische baan in de zorg bleef er maar weinig tijd over voor Anna zelf. Ze wist wel wat ze graag wilde: eigen creaties maken op de naaimachine. Vorig jaar september was het dan eindelijk zo ver.

‘Ervaring met naaien had ik nauwelijks’, vertelt Anna. ‘Aan de hand van youtube-filmpjes en instructieboeken probeerde ik weleens iets in elkaar te flansen, maar dat ging eigenlijk steeds fout. Daardoor raakte ik gedemotiveerd en stopte er gewoon maar mee. Toch wilde ik het heel graag goed leren. Via Google kwam ik bij Any Dress uit, maar dat zat toen nog in Vlaardingen. Ik reed destijds geen auto en vond het best een dingetje om elke keer vanuit Schiedam op de fiets of met het OV naar de studio te gaan. Ik werk namelijk in de zorg en heb onregelmatige werktijden. Toen heb ik het even laten liggen, tot vorig jaar. Weer kwam ik via Google bij Any Dress uit en zag dat Any Dress inmiddels naar Schiedam was verhuisd. Dat was voor mij het teken dat ik het nu toch echt eens moest doorzetten. En dat deed ik!’

Ik zie je benen!

Een jaar lang volgde Anna de jaaropleiding patroontekenen bij Any Dress en leerde daar broeken, jurken en rokken tekenen en naaien. Jurken maken vindt Anna het allerleukst. ‘Tuurlijk zijn broeken praktisch in het dagelijks leven, maar je verliest er toch een stukje vrouwelijkheid door. Ik weet uit eigen ervaring dat het niet heel praktisch is om kinderen te halen en te brengen met een jurk aan, laat staan een jurk aan te trekken naar mijn werk als verpleegkundige. Je moet vaak knielen en bukken en dan wil je natuurlijk geen inkijk hebben. Toch wilde ik er iets mee. Inmiddels heb ik twee rokken genaaid, die ik naar mijn werk kan dragen. Knielengte, een wat wijdere rok, panty eronder en klaar. “Zo dan, ik zie je benen!”, zeiden mijn collega’s. Ik heb plannen om via het leslokaal ‘Jurk in 1 dag’ ook een jurk te maken die ik op het werk kan dragen. De stoffen heb ik al in huis!’

Jij kán dit

Voor Anna is Linda meer dan iemand die gewoonweg perfect les geeft. ‘Toen ik bij Any Dress kwam, zat ik slecht in mijn vel. Ik had een burn-out en depressieve klachten. Een onderdeel van de therapie die ik toen volgde, was iets doen wat mij voldoening zou geven. Ik voelde me altijd de vrouw van, de moeder van, de collega van … maar je bent ook je eigen persoon. En die had ik volledig weggecijferd. Zo kwam mijn oude wens om op naailes te gaan, weer naar boven en kwam ik bij Linda terecht. Als ik een keer niet kon, dan maakte ze tijd voor me vrij op een andere dag. Kwam ik ergens niet uit, dan legde ze het me één op één uit. Linda had begrip voor mijn situatie en kon zich in mij verplaatsen. Ze heeft me echt over een streep getrokken, zo van: jij kán dit. En ze kreeg gelijk, want ik kan nu mijn eigen kledingstukken maken!’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.