anydress logo zwart
Menu

Ben jij de schildpad of het haasje?

Een tijdje geleden kreeg ik van een nieuwe cursist een foto toegestuurd. Ze was helemaal een blij ei, want ze had haar eerste eigen naaimachine gekocht. En dat is een speciaal moment. Ook ik herinner mij dat moment nog!
Vol trots showde ze haar naaimachine. Naast die ene foto, kreeg ik ook nog een close up foto! Daarop waren een schildpad en een haasje zichtbaar en vragende ogen? Want wat moest ze toch met een schildpad en een haasje als ze ging naaien.

Humor

Hahaha ik heb hier smakelijk om gelachen. Nu weet ik dat er veel naaimachines zijn waarbij je de snelheid van het naaien kunt aanpassen. Bij de moderne machines kan dit door een schuifje of drukknopjes en bij de klassiekere machines zit een dergelijk schuifje soms op het voetpedaal. Dit is een superfijne functie! Voor beginners om hun pedaalgevoel te ontwikkelen, maar ook voor de gevorderden wanneer ze met een ingewikkeld precisie klusje bezig zijn.

De fabrikant van deze machine had in elk geval humor 😉 , want deze had de snelheidsmogelijkheden dus aangegeven met het schildpadje en haasje. In elk geval leuker dan een gewoon schuifje.

Handige hulpjes

Naast oefening en de mogelijk tot het aanpassen van de snelheid op je naaimachine kunnen ook handige hulpmiddeltjes bijdragen om op de snelheid van het haasje te komen. Zo scheelt het keren van een koordje je heel veel tijd als je gebruik maakt van een omkeerset. Kun je moeiteloos verder met je handsteek zonder dat je draad in de knoop raakt als je de draad eerst langs een waxblokje haalt en is het afspelden van de zoom van je kledingstuk een stuk sneller als je gebruik maakt van het zoommaatje.

Cursisten die regelmatig bij mij hier in het atelier komen weten inmiddels dat achter mijn kastdeurtjes een aardig winkeltje schuil gaat met fournituren. Maar wist jij dit ook? Want naast dat al deze handige hulpmiddeltjes achter de kastdeurtjes te vinden zijn, kun je ze ook via mijn WEBSHOP bestellen.

Als je het atelier graag een keer wilt bezoeken kun je je bestelling gewoon af komen halen en anders stuur ik ze gewoon naar je op. Want uiteindelijk willen we toch allemaal graag dat haasje worden toch?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.