Menu

Van vlaggenlijn tot jas!

Alle begin is moeilijk en als je niet begint kom je er nooit. Zonder start en durf geen groei! Met een beetje proberen en je grenzen verleggen, kan je zomaar boven jezelf uitstijgen en van die vlaggenlijn, doorgroeien naar een jas.

Cursist aan het woord!: Veel ervaring op de naaimachine had Gonnie van den Hil niet, toen ze startte als cursist bij Any Dress. Nu, zeven jaar later naait ze zomaar een jas in elkaar.

‘Ik had vroeger ooit een naaimachine gekocht om vlaggenlijntjes voor mijn dochter te maken. Maar verder kon ik er eigenlijk weinig mee. Nog langer geleden gebruikte ik weleens de handnaaimachine van mijn oma, zo’n oude Singer. Toen de kinderen nog klein waren, heb ik daar weleens een paar broekjes op gemaakt. Het leek me leuk om op naailes te gaan om het beter onder de knie te krijgen, maar het kwam er allemaal gewoon niet van.’

Gewoon proberen
‘Zeven jaar geleden kwam er bij ons in Vlaardingen een naaiatelier in een winkelpandje: Any Dress. Dit is mijn kans, dacht ik en ik stapte naar binnen. Ik maakte kennis met Linda, die me alle informatie gaf die ik nodig had en vervolgens meldde ik me aan als cursist. Gewoon proberen, dacht ik, we zien wel hoe het gaat. Het beviel meteen goed. Ik moest wel van nul af aan beginnen. Mijn eerste project was het welbekende tasje van de beginnerscursus. En zo ga je steeds verder. Dan probeer je eens een jurkje, je koopt eens een stofje.’

Grenzen verleggen
‘Wat ik leuk vind, is dat ik steeds mijn grenzen verleg en steeds moeilijke dingen kan maken. Ik begon met een eenvoudig jurkje voor mezelf en nu maak ik leuke kinderjurkjes van tricot voor mijn kleindochters. Op dit moment ben ik bezig met een jas voor mezelf. Daarbij loop ik regelmatig tegen dingen aan en dan is het fijn dat ik daarmee bij Linda terechtkan. Ik vind dat Linda goed en duidelijk lesgeeft. Het is ook mooi dat ze zichzelf blijft ontwikkelen door regelmatig zelf naaicursussen te volgen. Die kennis brengt ze dan weer over op ons en dat is erg leuk.’

Persoonlijk contact
‘Buiten de tweewekelijkse lessen heb ik de workshop Onderjurk in één Dag en de worskhop Locker gevolgd. Ik heb een paar jaar geleden zelf ook een locker gekocht. Best moeilijk in het begin, maar dankzij die cursus kan ik er wat handiger mee omgaan.

Weet je wat ook zo leuk is? Het contact met de medecursisten. We hebben allemaal onze eigen inbreng en brengen elkaar op ideeën. Dat inspireert. Persoonlijk contact vind ik belangrijk. Daarom vind ik de online lessen wat lastig. In coronatijd konden we natuurlijk niet anders, maar ik ben blij dat we nu weer gewoon bij elkaar kunnen zitten en van elkaar kunnen leren.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.