anydress logo zwart
Menu

Een jurk dragen is lastig!

Regelmatig hoor ik zeggen ‘Ja, maar een jurk is helemaal net handig als…’

  • ik de hond uit ga laten,
  • de kinderen op ga halen,
  • op de fiets boodschappen ga doen,
  • als ik het huishouden aan het doen ben,
  • als het kouder wordt,

en zo kan ik nog wel even doorgaan. En weet je wat nu zo zonde is, het is allemaal niet waar! Het is maar net wat je gewend bent. Alles wat je in een broek doet kan je ook gewoon in een jurk doen. Het is een overtuiging die er voor zorgt dat je er gemakkelijk mee weg komt. En dat terwijl de meeste dames onder ons zicht toch echt veel

vrouwelijker & mooier

voelen als ze een jurk dragen. Laten we dan ook eens kijken hoe we het e.e.a. kunnen oplossen.

De hond uitlaten in een jurk? Doorgaans draag je wat grovere schoenen als je de hond uit gaat laten omdat je over andere ondergronden wandelt, maar hé elke soort schoen kan onder een jurk. En de stevigere schoenen zijn gewoon slim. Dikke panty of maillot tegen de kou en stampen maar!

Boodschappen doen op de fiets. Tja, je rok zit wat strak of is wat wijd, waardoor de rok opkruipt of omhoog waait. Hallo!! Zijn we niet allemaal hetzelfde en hebben we het niet allemaal al een keertje gezien?? In de zomer een fietsbroekje eronder en niemand die iets ziet, in de winter een dikke maillot en het enige wat te zien is is de vorm van je benen. Dus ik zeg lets go!

Het huishouden doen. Oké, hier kan ik nog enigszins in meegaan. Maar dan is er nog een tussenoplossing. Verkleed je even in een minder gevoelig outfit en ben je klaar, kleed jezelf dan weer even om.

Persoonlijk doe ik echt alles in mijn jurken. Ik leef gewoon mijn leven en doe hetzelfde als iedereen (behalve die kinderen ophalen dan, want die heb ik niet).

Draag ik bij uitzondering een broek dan vraagt men of het wel goed met me gaat.

Enne die kou kan je trotseren door wollen maillots, een extra thermobroek onder je panty, lekkere hoge laarzen, lekkere kniesokken. Ofwel, geen excuus.

Wil jij je liefde voor jurken weer op laten bloeien, omdat je door dit bericht weer mogelijkheden ziet? Trakteer jezelf dan op een workshop Jurk in 1 dag of het leslokaal Jurk in 1 dag. 

 

Liefs Linda

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.