anydress logo zwart
Menu
capsule collectie blog

Hoe staat jou persoonlijke kledingcapsule ervoor?

En? Hoe staat het er nu voor in je kledingkast, na mijn blogs over ‘Je persoonlijk omschreven stijl’ en je ‘Strategie om je kledingkast hierop aan te passen’? Wat wijzer geworden en al wat veranderingen in je collectie doorgevoerd? Heb je deze blogs gemist lees ze dan nog even via de genoemde links.

Als je al bent begonnen en het één en ander hebt toegepast, dan zal je gemerkt hebben dat er nog wel wat ontbreekt of vervangen moet worden in je kledingkast. Misschien is het handig een lijstje hiervan te maken, zodat je concreet je garderobe bij kunt werken en je dus letterlijk een boodschappenbriefje hebt. Omschrijf zo compleet mogelijk wat je nodig hebt, inclusief soort, kleur en materiaal.

En vergeet niet! De beste stukken zijn de stukken die in 3 verschillende combinaties gebruikt kunnen worden.

Capsule Collectie

Door het bij elkaar zoeken van al deze stukken ontstaat er een Capsule Collectie. Maar wat is een ‘Capsule Collectie’ eigenlijk? Een Capsule Collectie bestaat uit verschillende tijdloze kledingstukken welke gecombineerd kunnen worden met Fashion items.

Een kleine Capsule Collectie bestaat uit zo’n 20-40 stuks inclusief schoenen en tassen. Daarnaast heb je nog een aantal Stand Alone stukken welke niet worden gecombineerd met andere kledingstukken uit je kledingkast. Zoals bijvoorbeeld een Maxi-Dress. Hoe groot je Capsule Collectie moet zijn is afhankelijk van je eerder omschreven persoonlijke stijl, je levensstijl en je behoefte aan variatie.

Wasschema

De gouden TIP uit het boek Curated Closet voor mij was wel het maken van een was-schema. Ik hoor je denken een wasschema? Het moet niet gekker worden, maar eigenlijk is het heel logisch. Vaak is het namelijk niet zo dat we niets hebben om aan te trekken maar dat we een essentieel onderdeel missen voor het gewenste outfit. Wat betekend dat je meer van dat betreffende kledingstukken nodig hebt. Middels een was-schema kun je dan bepalen hoeveel basis shirts je bijvoorbeeld nodig hebt.

Waarom een Capsule garderobe?

Het antwoord op deze vraag is eenvoudig, want buiten dat we van het ‘Help, ik heb niets om aan te trekken’ gevoel af willen, is het stukken eenvoudiger kleding sets samen te stellen omdat alles past bij elkaar. Waardoor je veel minder keuzestress hebt. En vervolgens bewuster kunt naaien of inkopen om je huidige garderobe aan te passen aan je hernieuwde kledingwensen.

Ga je op vakantie? Het inpakken van je koffer zo gepiept. Heb je morgenavond een feestje? Een eenvoudige greep in je kast en voila, je bent klaar. Vinden onze mannen ook fijn ;)!

Een Capsule Collectie is wel een doorlopend project. Door bijvoorbeeld de seizoenen, het veranderen van werk, of andere aanpassingen in je levensstijl. Zo nu en dan zal er een verandering moeten plaatsvinden in je collectie, wat echter niet betekend dat je nieuwe dingen hoeft te maken of  kopen, maar soms is anders combineren al voldoende.

Ben jij er klaar voor? Misschien helpt dit om een kleine start te maken met je Capsule Collectie. Kies 3 kledingstukken uit je kast en combineer deze 3 stukken 3 keer. In totaal combineer je dan al 9 sets. Heb je de smaak te pakken, dan kun je langzaam uitbreiden naar 10 stuks, 10 keer enzovoorts.

Laat jij mij jou 3×3 zien?? Je kunt je foto’s delen onderaan dit blog of op mijn Facebook of Instagram pagina. Geef je foto de #3x3challengeanydress en je bent er zeker van dat ik je combinatie te zien krijg.  Voor mijn 3 x 3, ga naar mijn Facebook of Instagram pagina.

 

Veel plezier

Lfs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.