anydress logo zwart
Menu
Hoe er uit een dieptepunt iets moois kan ontstaan

Hoe er uit een dieptepunt iets moois kan ontstaan?

Hoe kijk jíj terug op het afgelopen jaar? Ja, ik weet dat we in juli en niet in december leven. En nee, ik ben niet door de hitte bevangen. Mijn leerjaar loopt namelijk van september tot juli. Waar de meesten van jullie het (bijna) voorbije jaar in december onder de loep leggen, doe ik dat nu dus al.

Ik neem je even mee naar september 2021, toen ik vol goede moed aan weer een nieuw leerjaar begon. De lessen waren goed gevuld, de workshops heerlijk vooruit gepland en we hadden er weer keiveel zin in. De bittere pil kwam vlak voor kerst, toen ik mijn bedrijf wederom vanwege tante C verplicht moest sluiten. Ook al bedachten ik de meest briljante oplossingen om de lessen toch door te laten gaan, het voelde niet zoals het hoort te voelen.

Bij mij is de koek ook wel eens op!

Buiten de struggles vanwege de sluiting bekroop mij een nieuw en best naar gevoel. Het gevoel van moedeloosheid. Waar deed ik het allemaal voor? Steeds nadat ik was opgekrabbeld en alles weer had opgebouwd, braken anderen het af en kon ik weer helemaal opnieuw beginnen. Ik ben veerkrachtig genoeg om daar een paar keer de schouders onder te zetten, maar het houdt ‘ook bij mij’ een keer op.  

Op dat moment was voor mij de koek op. Ik heb zelfs overwogen met alles te stoppen.

Een coach, ik hoor je zuchten 😉

Omdat ik zelf ook even niet meer wist welke weg ik moest en wílde kiezen, heb ik hulp gezocht bij een coach. Oké, je wordt doodgegooid met coaches. Maar een écht goeie coach kan je absoluut verder helpen. Ik heb er zo één gevonden namelijk Marloes van Flowplanners en OMG, wat ben ik blij met haar!

Mijn traject bij Marloes begon met de zoektocht naar de reden waarom ik mijn bedrijf ooit ben gestart. En waar ik nu de meeste energie van kreeg. Het antwoord kwam vrij snel naar boven!\

De workshop ‘Jurk in één dag’ bleek nog steeds mijn grootste liefde binnen Any Dress. De keuze om dat verder uit te diepen, was dus snel gemaakt.  

Om hiervoor ruimte te maken, ging alles flink op de schop. Alle naailessen die verspreid waren over verschillende weken, voegden we samen tot één week. Digitale opdrachten rondden we af en namen we niet meer aan. We maakten nieuwe planningen en structuren en … niet onbelangrijk: we planden een vaste, vrije dag voor mij in.

Hernieuwde zin

En zo kwam het dat ik nieuwe zin en nieuwe plannen had, toen medio februari alles weer open kon. Het lesgeven voelde niet meer zwaar, maar superleuk. De workshops stroomden weer vol en toch had ik het gevoel dat ik veel meer tijd had. Mijn energie was helemaal terug, waardoor ik het digitale leslokaal ‘Jurk in één dag’ kon ontwikkelen. En ik had ook nog eens elke week een extra vrije dag!

Met trots en een blij gevoel sluit ik dan ook dit leerjaar af. Een leerjaar waarin ik:
–          42 dames naaitechnieken en patroontekenen heb mogen leren;
–          12 workshops heb mogen geven, die op één na allemaal vol zaten;
–          een digitaal leslokaal ‘Jurk in één dag’ heb ontwikkeld met nu 22 deelneemsters;
–          en al 19 vrije dinsdagen heb gehad!

Net als jullie geniet ik de afgelopen en de komende weken van wat meer rust en ruimte, zodat ik vanaf de laatste week van augustus weer met een volle accu aan de slag kan. Er staan namelijk weer superleuke dingen op de planning 🙂

Nieuwsgierig? Vooruit, ik zal een klein tipje van de sluier oplichten:
–          uitbreiding van het leslokaal ‘Jurk in één dag’;
–          weer volop naailessen (nog een paar plekken beschikbaar, check de mogelijkheden)
–          weer volop workshops (welke zie je hier)
–          en twee naaiweekenden, waarover later meer!  

Ik zie jou toch ook in het nieuwe seizoen? 

Liefs Linda 

P.S. Stoppen? No way, voorlopig niet! Soms zijn groei en ontwikkeling nodig om een nieuwe weg in te slaan. En kan er uit een dieptepunt iets heel moois ontstaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.