anydress logo zwart
Menu
Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan

Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan?

Als je nog maar net bent begonnen met naaien, wil je maar drie dingen: snel, sneller, snelst. Je bent zo enthousiast, dat je vooral vaart wilt maken. Jammer alleen dat je nog te weinig weet (of kan) om die vaart erin te houden. Ben je daarentegen al flink gevorderd op de naaimachine, dan kun je geneigd zijn om vooral ingewikkelde projecten te maken. Terwijl je eigenlijk ook weleens iets eenvoudigers wilt naaien.

Herkenbaar? Wanhoop niet! Voor zowel startende als meer ervaren naaisters is een supersimpele oplossing. Zo simpel, dat het niet eens in je hoofd opkomt …

Probleem 1 … én de oplossing

Na het ene afgeronde project starten we meestal met een compleet nieuw werk. En gaan we opnieuw meten, patronen overnemen (niet bepaald de favoriete hobby van de meesten onder ons) en maar weer afwachten of het model enigszins matcht met onze (toch wel hooggespannen) verwachtingen.

Je hebt waarschijnlijk veel tijd gestoken in dit project om het goed passend te krijgen. Je kent de valkuilen, weet wat je van tevoren al kunt aanpassen en hoeft ook geen proefmodel meer te maken. Waarom gebruik je dat afgeronde project dan gewoon niet nóg een keer? Eerste plus: een project voor de tweede keer naaien, gaat je hoogstwaarschijnlijk gemakkelijker af. Tweede plus: met een andere stof of ander printje geef je hetzelfde project een compleet andere look. Resultaat: jouw project is sneller klaar én ziet eruit als iets heel nieuws.

Ook probleem 2 kent een oplossing

‘Kijk dan, heeft ze wéér hetzelfde model gemaakt … lekker makkelijk.’ Denk je écht dat anderen dat zullen zien? No way, geloof me. Als jij het niet in de ondertiteling zet, dan zien negen van de tien vrouwen echt niet dat je precies hetzelfde project hebt gemaakt. Zeker weten!

Niet jouw ding, eenzelfde project nog een keer maken? Dan doe je dat toch lekker niet. Er is een prima alternatief: doorborduren op het originele project. Hoe dan? Dat doe je zo:

  • gebruik een andere stof;
  • maak er een andere hals in;
  • maak hetzelfde item met langere of kortere mouwen;
  • verleng een t-shirt tot jurk en vice versa;
  • verander de belijning;
  • voeg splitjes toe of laat ze weg;
  • voeg deelnaden toe of laat ze weg;
  • maak het kledingstuk ruimer of strakker;
  • en zo kan ik nog wel even doorgaan …

Wil je dus een tandje sneller met je naaiwerk? Gewoon, omdat je enthousiast bent? Of omdat je die joekel van een vakantiekoffer nog moet vullen? Pas bovengenoemde oplossing(en) dan eens toe. Voor hetzelfde geld heb ik je niks nieuws verteld, maar er zou ook zomaar eens een lampje bij je kunnen gaan branden. Want echt, we denken vaak veel te ingewikkeld!

Liefs Linda

P.S.

Of ik deze oplossingen ook weleens toepas? In tijden van stress en haast bijvoorbeeld? Wat denk je zelf … Kijk maar eens goed naar de modellen die ik draag en zoek de verschillen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.