anydress logo zwart
Menu
Blog Hoe blijf jij koel achter je naaimachine?

Hoe blijf je koel achter je naaimachine?

Niets zo veranderlijk als het weer hier bij ons in Nederland. De ene dag is het hoogzomer, om de volgende dag weer te veranderen in herfst. Vooralsnog gaan we er nu even vanuit dat er nog wel wat lekkere warme dagen voorbij gaan komen.

En dat warme weer heeft ook invloed op onze hobby achter de naaimachine. Want hoe graag we ook door willen met onze naaiprojecten, regelmatig haken we af als de temperatuur boven een bepaald getal komt. Op de echte Die Hards na dan πŸ˜‰.

Misschien helpen de volgende tips ook jou om het hoofd koel te houden op warme dagen en ook een Die Hard te worden.

Binnen of Buiten

Als het dan eindelijk mooi weer is wil ik altijd graag zelf ook buiten zijn, behalve als het dus te warm wordt. Je zal echter niet de eerste zijn die haar naaimachine lekker buiten op de tuintafel zet. Zorg er alleen wel voor dat je een veilige verbinding maakt met het verlengsnoer, naaimachine en stopcontact. En mocht er een onverwacht regenbuitje naar beneden komen, ontkoppel je machine dan direct.

Blijf je toch liever binnen? Sluit dan alle ramen en deuren, en maak gebruik van je zonwering. We zijn namelijk geneigd alles lekker open te zetten: Zolang het buiten koeler is dan binnen dan is dat natuurlijk geen probleem, maar zodra de zon je naaikamer binnenkomt, verandert dit heel snel. Door ramen te sluiten en je zonwering te gebruiken houd je het, het langste koel.

Heb je nog geen zonwering en je zoekt een budget vriendelijke versie, maak dan zelf zonbeschermers voor je ramen: Eenvoudige witte lakens even met een spijkertje of punaise in het raamkozijn zorgt voor een wereld van verschil qua temperatuur.

Wel of niet strijken

Strijken levert behoorlijk wat extra warmte op. Probeer dus in de vroege ochtend te strijken of, als dit niet mogelijk is, te strijken in een andere ruimte dan waar je achter je naaimachine zit.Β  Sowieso een handig tip, want het zorgt tussentijds voor extra beweging en uit je houding komen. En je helpt je stappenteller ook nog wat extra op weg πŸ˜‰.

Zet je naaimachine ook even uit als je richting de strijkplank loopt: Je naaimachine alleen geeft niet heel erg veel extra warmte, maar alle apparaten die in werking zijn bij elkaar levert toch best wat extra warmte op.

Ventilator?

Heb je een ventilator, zet hem dan aan. Als lucht namelijk in beweging komt, en blijft, voelt het koeler aan. Zelfs op de laagste stand, zodat je patronen niet wegwaaien. En als je de ventilator een andere kant op richt, kun je hem wel hoger zetten.

Koffie of thee

Natuurlijk drinken we ook graag een kopje koffie of thee als we met onze projecten bezig zijn. Maar voor je gevoel krijg je het daar juist warm van. Het tegendeel is echter waar. Warme dranken drinken als het warm is, is goed voor. De koude dranken zorgen er veel sneller voor dat je het weer warm krijgt.

Rest mij nog je een fijne warme zomer te wensen met heel veel plezier achter je naaimachine 😊.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.