anydress logo zwart
Menu
blog - het voelt elke keer weer als een uitje

Het voelt elke keer weer als een uitje!

Het plezier van naailessen: een uitje om naar uit te kijken

Het voelt elke keer weer als een uitje

Het is alweer een tijdje geleden dat we een cursist aan het woord hadden. Naast de drukke afronding van het vorige seizoen, komt dit ook doordat mijn vorige schrijfsters hiermee gestopt is. Daardoor moest ik op zoek naar een andere leuke schrijfster die voor mij de interviews met mijn cursisten wil afnemen.

Nieuwe stem, nieuwe verhalen: Stephanie van Ballegooien brengt cursisten in beeld

Inmiddels heb ik deze gevonden in de leuke en gezellig gedaante van Stephanie van Ballegooien. Hieronder vind je haar eerste interview met een cursist van Any Dress.

Karin’s naaiavontuur: Van goedkope Singer tot creatieve uitdagingen

Karin had al de nodige ervaring als naaister. Heel vroeger heeft ze van haar moeder de basis geleerd op de ouderwetse manier. Toen ze het eenmaal weer wilde oppakken om voor haar dochtertje kleding te naaien, kreeg ze van haar moeder een Singer. “Zo’n goedkope van de Kruitvat.” (Ja, zo eentje waar Linda heel hard NEE tegen roept.) Gewoon om het eerst maar eens te proberen. Dat proberen werd een hobby.

‌Waar het begon met kinderkleding, maakt ze nu kleding voor haarzelf. “Kinderen zijn plat, dat is allemaal niet zo heel ingewikkeld. Voor mezelf, daar zitten dan allemaal vormen in. Daar werd het ingewikkeld.” Ze had al een tijdje het idee om op naailes te gaan om nieuwe technieken te leren, waar ze graag hulp bij wilde. En ze wilde graag mensen ontmoeten die dezelfde hobby hebben.

‌Linda is geen onbekende voor Karin. Ze heeft al verschillende workshops bij haar gevolgd. Tijdens de laatste workshop kwam ze in gesprek met Linda en ontdekte dat de naailessen bij haar elke twee weken waren en niet elke week. Dit was een perfecte uitkomst voor Karin, want elke week is voor haar geen optie.

De uitdaging van een dure stof

Een echte aanleiding om te starten met de naailessen was er niet. Totdat daar een naaiproject kwam met een dure stof voor een jas. Dit patroon moest wel goed passend gemaakt worden, anders was het zonde. En daar had ze hulp bij nodig. “Hoe pas ik nou een bestaand patroon aan, als ik een proefmodel maak, om dat goed passend te krijgen?” En dit is een vraag die Karin vaker heeft. Waar Linda haar elke keer weer bij helpt.

Naailes als uitje

Na die ene jas is ze nooit weer gestopt met de naailessen. Elke naailes voelt als een uitje, waar Karin ook met veel plezier naar uitkijkt. En de groep waar ze samen mee op les zit is ook heerlijk. Het is inmiddels zo’n hechte groep dat ze, naast de naailessen van Linda, met z’n alleen een heel weekend weggaan en hun naaimachines meenemen. Je zou kunnen zeggen dat het is gelukt om mensen te vinden met dezelfde hobby.

Het fijne aan de lessen vindt Karin dat je Linda alle vragen kunt stellen die je maar hebt. En Linda weet ook bijna altijd het antwoord en kan je verder helpen. “Linda is ongelofelijk bekwaam en dat merk je aan alles.”

Trots op wat ik met mijn bedrijf bereik

Jullie begrijpen dat ik dit bericht weer met rode koontjes van trots heb zitten teruglezen. Want ook al weet ik van veel dames echt wel hoe ze mij waarderen, het blijft bijzonder!

‌Wellicht denk je nu ‘Ja, naailessen leuk! Dat wil ik ook.’ Je zou van mij dan nu een link verwachten waar je jezelf kunt opgeven. Maar deze keer komt deze niet. Al mijn naailesplekken zijn namelijk al vergeven. Alleen zou ik, ik niet zijn als daar ook geen oplossing voor was. Er zijn er zelfs twee!:

  1. Online lessen: Bijvoorbeeld Naailes voor beginners als je nog niet kunt naaien en een begin wilt maken. Of de online cursus Jurk in 1 dag waarin je leert jouw jurkpatroon op je eigen maten te tekenen.
  2. Toch liever LIVE lessen volgen? Stuur me dan een berichtje en ik plaats je op de wachtlijst. Zodra er lesplekken beschikbaar komen, neem ik contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.