anydress logo zwart
Menu
Tijd vrij maken naaien Linda

Geen tijd voor naaien? Prioriteiten stellen en plannen zijn de sleutels tot succes!

Lees dit blog en ontdek hoe je tijd kunt vrijmaken om achter je naaimachine te kruipen. Samen naaien, vrij nemen, routine creëren en de telefoon wegleggen zijn slechts enkele van de tips die ik voor je heb.

Het is niet altijd gemakkelijk om tijd vrij te maken voor jezelf en je hobby’s, vooral als het gaat om naaien. Ikzelf heb daar regelmatig net zo veel last van al jullie.

Maar het is belangrijk -zowel voor jou als voor mij- om tijd te vinden om jezelf te verwennen met het maken van mooie jurken en andere creatieve naaiprojecten. Doorgaans zorgen onze mannen beter voor zichzelf dan dat wij dat doen. Daarom heb ik wat tips voor je verzameld, die je hopelijk op weg kunnen helpen.

 1. Plan een vrije dag
  Plan een dag waarop je niets anders doet dan naaien. Zorg ervoor dat je die dag niet gestoord wordt en dat je de tijd neemt om te ontspannen en creatief te zijn.
 2. Maak een afspraak om samen te naaien
  Spreek af met vriendinnen of familie die ook van naaien houden. Samen naaien is niet alleen leuk, maar je leert ook van elkaar en kunt elkaar motiveren om meer tijd te besteden aan je hobby.
 3. Prioriteiten stellen
  Als je echt wilt naaien, dan moet je prioriteiten stellen. Zet je naaimachine en benodigdheden op een prominente plek en maak het gemakkelijk om eraan te beginnen.
 4. Plan vooruit
  Plan vooruit en bedenk welke naaiprojecten je wilt maken en wat je hiervoor nodig hebt. Maak een lijst van stoffen, fournituren en patronen die je nodig hebt en koop deze vooraf. Op deze manier kun je direct aan de slag als je tijd hebt om te naaien.
 5. Maak een routine
  Maak van naaien een routine en plan regelmatig tijd in voor je hobby. Dit kan door het elke week een 1-2 uur in te plannen. Of maak er meer tijd voor op een vast moment in de maand. Op deze manier wordt naaien een gewoonte en wordt het gemakkelijker om er tijd voor te creëren.
 6. Zorg voor een georganiseerde werkruimte
  Een georganiseerde werkruimte kan je helpen om sneller en efficiënter te naaien. Zorg voor een opgeruimd en goed verlichte werkplek en berg je naaimachine en benodigdheden op een vaste plek op. Dit bespaart tijd en geeft je meer ruimte om te creëren.
 7. Leg je telefoon weg
  Je telefoon kan een grote afleiding zijn tijdens het naaien. Niet alleen bij het naaien trouwens 😉. Leg hem dus weg en concentreer je op je naaiproject.

Blijf je het ondanks dit alles toch lastig vinden om zelf tijd vrij te maken voor het naaien (samen bereik je vaak meer dan alleen), laat mij je dan helpen en plan een workshopdag in.

Zaterdag 20 mei gaan we weer leuke jurken op eigen maten maken tijdens de workshop Jurk in 1 dag. Lekker een dagje achter de naaimachine en gegarandeerd met een jurk naar huis. Hoe tof is dat!

Tijdens deze 5 uur durende workshop leer ik je om een eigen jurk te tekenen en vervaardigen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten halzen, mouwen en rokdelen, waardoor vele variaties mogelijk zijn. Zo kun je dus ook lekker je eigen creativiteit kwijt.

Zie ik jou ook?

Liefs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.