anydress logo zwart
Menu
geef je kledingstuk een nieuw leven

Geef je kledingstuk een nieuw leven.

Soms moet ik zo om mezelf lachen……ik bedenk van alles, maar als ik toch eens een grote doos met tijd had, kon ik hetgeen wat ik bedenk ook daadwerkelijk doen.

Aanpassen kledingstuk

Net als vorige maand had ik namelijk ook deze maand problemen om mijn zelfopgelegde doel te halen. Één kledingstuk per maand voor mezelf. Ik kwam niet verder dan het aanpassen van een groene blouse welke hierdoor een nieuw leven kreeg. De blouse hing al bijna een jaar in de kast. Inmiddels waren de gouden knopen op de mouw al vervangen door oud zilveren knoopjes, maar nog steeds klopte er iets niet. Maar wat?

Uiteindelijk bleek dit lengte van het manchet van de mouw te zijn.  Hierdoor klopte de hele verhouding van de blouse niet meer. Ik besloot de manchetten eraf te knippen.

Sommigen van jullie zullen je afvragen, durf je dat zomaar? Wat als het niet de oplossing is? Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Ik kan de blouse weggooien zonder het te proberen, want nu draag ik hem ook niet. Is het afknippen van de mouwen de oplossing, dan heb ik een nieuw kledingstuk, zo niet, dan kan hij alsnog weggegooid worden, maar heb ik het wel geprobeerd.

En wat denk je? Was het de oplossing?? Ja, in dit geval was het de perfecte oplossing. Manchet eraf, rolzoompje in de mouw en dragen maar.

Creative Life

Verder stonden de maand maart, met name de laatste week, voornamelijk in het teken van Creative Life. Tijdens deze creatieve Lifestyle beurs in de werkspoorkathedraal te Utrecht, kon je je volop vermaken met het doen van diverse workshops, het rondkijken bij stands en natuurlijk af en toe wat eten of drinken. Hoewel dit vooral heel gezellig en informatief is, betekent zo’n beurs voor de standhouders (in dit geval wij) wel dat er achter de schermen een paar dagen tot weken flink moet worden doorgewerkt om de nodige voorbereidingen te treffen.

Workshops

Zo kon je bij Any Dress 4 verschillende workshops volgen. Naar aanleiding van de gedane bestellingen moesten de nodige patronen worden aangepast, geprint en uitgeknipt. De stoffen moesten worden afgemeten en samen met de patronen en ons promotiemateriaal worden samengebonden in een unieke Any Dress – Lijfgoed tas.

Isabella

Én alsof we het nog niet druk genoeg hadden, besloten we ook nog tijdens Creative Life ons nieuwe patroon te lanceren ‘De Isabella’. Met als gevolg dat er 1,5 week even geen ruimte was voor overige werkzaamheden. Maar vrees niet; inmiddels zijn de informatiekanalen weer open, kan je je vraag of opmerkingen weer kwijt, zijn alle mails weer beantwoord en gaan we nu weer vrolijk verder waar we gebleven waren. Oja, heb je onze workshops van Creative Life gemist? Volg er dan eentje in ons atelier! Zo kan je bijvoorbeeld een zomerjurk maken tijdens de workshop ‘Jurk in 1 dag’ of een rok naar keuze tijdens ‘Rock je rok’. Meer weten over de mogelijkheden? Kijk op anydress.nl/workshops/

Al met al een druk maandje dus. Benieuwd wat de komende maand weer gaat brengen.

 

Lfs

Linda

 

 

2 reacties

  1. Hoi Rosemarije,

   De voorfoto van de mouw zie je linksboven en de nafoto is waar ik de blouse aan heb. Alleen de gouden knopen zijn in dit geval niet zichtbaar. Echter soms vergeet ik gewoon ook foto’s te maken hahahah, dan ben ik er mee bezig en denk ik ineens ohhhh das een leuk blog.

   In elk geval goed te lezen dat ik je geïnspireerd heb om je oude kledingstukken nieuw leven in te blazen.

   Gr. Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.