anydress logo zwart
Menu
blog | Ellen combineert live naailessen met de online cursus Jurk in 1 Dag

Ellen combineert live naailessen met de online cursus Jurk in 1 Dag

In Zoetermeer stond Ellen al tijden op een wachtlijst om naailessen te kunnen volgen. Maar toen ze naar Schiedam verhuisde, kwam daar net een plekje vrij bij de modevakschool van Linda de Boer. Wat een geluk! Want zo kon Ellen eindelijk verder met haar hobby en tegelijkertijd nieuwe mensen leren kennen.

Naailes als creatieve uitlaatklep

Om de week gaat Ellen op dinsdagavond naar de naailessen bij Linda. Naast het werken aan haar naaiprojectjes is het voor haar ook een fijne manier om haar hoofd even helemaal leeg te maken. Twee uur helemaal in het nu zijn en alle dagelijkse zorgen en zorgjes even aan de kant.

Voorheen verdwenen onafgemaakte of mislukte projecten nog wel eens in de kast, of nog erger: de vuilnisbak. Maar sinds ze bij Any Dress naailes heeft, gebeurt dat niet meer. Wanneer de groep zelfstandig aan het werk is, ziet Linda het meteen als iemand vast dreigt te lopen. “Heel knap vind ik dat.” Dan grijpt ze kordaat in: “Dat gaan we zó doen!” Die feedback en de directe interactie is een fijn onderdeel van de naailessen.

De combinatie met online leren: Jurk in 1 Dag

Naast de tweewekelijkse lessen in het naaiatelier, begon Ellen ook aan de cursus ‘Jurk in 1 Dag’, via de online academy van Any Dress. Daarmee leerde ze thuis een patroon op eigen maten tekenen, dat perfect is afgestemd op haar lichaam. “Van de meeste patronen uit naaitijdschriften klopt geen bal. Maar door het op mijn eigen basispatroon te leggen, kan ik ze heel gemakkelijk aanpassen naar een kloppend patroon.”

De online lessen bestaan uit video’s die je gemakkelijk terug kunt kijken of even stil kunt zetten. “Eigenlijk is het een grote database met alle informatie die je nodig hebt om te kunnen naaien”, zegt Ellen daarover. “En het is natuurlijk heel handig dat je deze lessen kunt volgen op het moment dat het je zelf goed uitkomt.”

Interactieve online ondersteuning

Daarnaast hebben de cursisten van de online academy de mogelijkheid om direct in de training vragen te stellen. Deze vragen worden zo snel als mogelijk beantwoord en Linda denkt met je mee als je ergens niet helemaal uitkomt. Deze momenten heeft Ellen niet nodig, omdat ze Linda natuurlijk ook regelmatig in het atelier ziet. Maar de Facebookgroep die bij de cursus hoort vindt ze wel heel leuk. Deelnemers showen er hun afgeronde naaiprojecten en het is natuurlijk altijd leuk om daarop te reageren én zelf complimentjes te ontvangen.

Geen enkele jurk is hetzelfde

Ellen is het meest trots op de winterjurken die ze heeft gemaakt. Deze jurken met col zijn fijn om met een dikke panty te dragen: klassiek en met een tijdloos design. Maar geen enkele jurk in haar kast (en dat zijn er inmiddels veel!) is hetzelfde. Door te variëren met stoffen en stijlen heeft ze een complete en gevarieerde garderobe in haar kast.

Een gevoerd en getailleerd colbertje maken staat nog op haar wensenlijstje. Misschien wordt dat het volgende project? Leuk voor op de broek die ze ook nog af wilt maken. Een lastige klus, maar daar komt ze met de hulp van Linda ook wel uit.

Zelf je patronen maken? Dat kun jij ook!

Wil jij nou ook zelf je patronen kunnen tekenen? Zodat je ze als basis voor al je naaiprojecten kunt gebruiken? Dan is de online training ‘Jurk in 1 Dag’ vast ook iets voor jou. Wie weet kom je Ellen dan binnenkort ook tegen in de Facebookgroep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.