anydress logo zwart
Menu

Een maatwerk kledingstuk, weet jij de weg die het aflegt?

Juli 2015, een mail van een dame met de vraag of ik ideeën heb voor het maken van een jasje voor over een bruidsjurk.

Dit omdat de bruiloft in Fins Lapland zal plaatsvinden. De geschatte temperatuur tijdens de bruiloft in januari komt neer op -40 graden. Snowboots en thermo ondergoed waren al geregeld, maar het warm houden van de torso en armen was een ander verhaal. De jurk mocht niet verdwijnen en de opties aangeboden door de bruidswinkels zijn niet echt je van het!

Mijn gedachten gingen direct richting bont. Imitatiebond wel te verstaan. En dan misschien iets van een bolero of iets dergelijks. Om samen met de bruid te sparren nodigde ik haar uit voor een vrijblijvend gesprek.

Tijdens het gesprek met een jeugdig uitziende bruid en het zien van de jurk was het voor mij snel duidelijk. Een ‘Crop top’ van bont. Zodat het grootste gedeelte van de jurk nog zichtbaar blijft, maar de bruid wel behaaglijk verwarmd.

De bruid kon zich hier wel in vinden en na goedkeuring van de offerte ging ik aan de slag. Tekenen van het patroon, vervaardigen proefmodel en een zoektocht naar bontstalen. Want het bont moest wel passen bij de kleur van de jurk.

Tijdens de doorpas van het eerste proefmodel, bleek dat de ‘Crop top’ nog wel wat verder kon worden ingekort. Het opstaande boordje wat lager mocht en dat de bruid meer ruimte nodig had bij de schouder en mouw.

Dus werd er een tweede proefmodel gemaakt.

Na goedkeuring van het tweede pasmodel en het uitkiezen van het bont kon ik aan de slag met het origineel. Het origineel voerde ik met een gestepte voering om nog wat extra warmte toe te voegen. Ook verlengde we de mouwen nog wat zodat ook de handen van de bruid warm bleven en er geen handschoenen nodig waren.

Stap voor stap ontstond zo de mooie ‘Crop top’ van bont. En dit is wat de bruid er van vond ‘Echt super leuk!!!!!

Uiteindelijk mocht ik eind januari een mooie foto reportage ontvangen van de bruid en bruidegom en heb ik toestemming van hen gekregen om er een aantal met jullie te delen.

Ik kan slechts 1 ding zeggen, geniet!

 

Buiten het vervaardigen van een mooi stuk zijn de volgende berichten de dingen die het zo super leuk maken om dit werk te doen. ‘Hoi Linda! Nog onwijs bedankt voor mijn jasje!  Ik heb het overal lekker aangehad! Ook met de ceremonie, wat hij was heerlijk warm. Super bedankt!!’

Bedankt Chantal dat ik een onderdeel van jullie dag mocht zijn.

Fotografie: Eppel Fotografie, Bruidsfotograaf & Fotostudio, www.eppel.nl

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.