anydress logo zwart
Menu
Collage fotoshoot Huszar

Een fotoshoot, waarom deed ik dat?

Is het jullie al opgevallen dat er de laatste tijd wat andere foto’s voorbijkomen? Ja, heb je ze gezien de foto’s van mijn fotoshoot, of heb je de post op één van mijn online kanalen gezien?

Zoals omschreven in die post moet ik best even uit mijn comfortzone om een beetje leuk op de foto te komen, maar als ik me nu zo voelde, waarom deed ik het dan?

Marketing

Eén van de meest bekende marketingtips is dat mensen graag zaken doen met mensen. Maarja omdat je zelf niet overal tegelijk kunt zijn, proberen velen van ons zich tegenwoordig zichtbaar te maken via de sociale media kanalen. Zo ook Any Dress. Een beetje fatsoenlijk op de foto is dan wel een pré natuurlijk.

Nu ben ik zelf niet zo heel vaak te zien op foto’s van mijn bedrijf en het leek mij tijd om daar eens wat verandering in te brengen. Mijn zelfvertrouwen is inmiddels genoeg gegroeid om mezelf wat meer op de voorgrond te zetten. ‘Zelfvertrouwen’ hoor ik jullie denken, ‘Je staat toch vaak genoeg voor de groep’? Helemaal waar! Het verschil is echter, dat als ik voor de groep sta, ik mezelf niet zie (hahaha)

Zelfgemaakte items

Tijdens het voor de groep staan wordt mij ook regelmatig gevraagd of hetgeen ik draag zelfgemaakt is. Soms is het antwoord ja en soms is het antwoord nee. Daarom besloot ik om tijdens de fotoshoot alleen maar zelfgemaakte kleren te dragen. Zo kunnen jullie gelijk leuk zien wat ik zelf gemaakt heb.

Geen selfies

Nu maak ik natuurlijk wel vaker foto’s van mijn projecten en deel ik deze zoveel mogelijk met jullie, maar hoe creatief ik ook ben, bij het maken van selfies kom ik niet heel veel verder dan dezelfde houding, pose of uitstraling van een foto. Lekker herkenbaar kun je denken, maar het lijkt me toch leuker om jullie te inspireren. En dat hoop ik dan ook met de foto’s van de fotoshoot te doen.

Plaatjes

Tegenwoordig bestaat ons leven voornamelijk uit beelden. We krijgen duizenden visuele prikkels per dag binnen. Om dus een beetje op te vallen tussen al die andere prikkels moeten je plaatsjes wel een beetje opvallen. Best fijn dus als je foto’s er een beetje gelikt uitzien. Zoals al gezegd lukt mij dat niet zo best met die selfiestick.

Maar die plaatjes moeten ook gemaakt worden. En ja dat kost tijd. Tijd die bij iedereen schaars is. Het plannen van een fotoshoot zorgt er dus voor dat iedereen tijd er voor maakt, dat iedereen op dat moment gefocust is op plaatjes maken en bijkomend voordeel, je maakt er gelijk ook nog heel veel!

Zelfvertrouwen

En last but not least. Hoe raar het ook klinkt, geeft het je toch nog wat extra zelfvertrouwen. Want gedurende de dag ging het me steeds gemakkelijker af. Voelde ik me best wel stoer. En is het soms gewoon fijn om te zien en te horen LEUK, GAAF, STOER, ZIET ER GOED UIT, DE NIEUWE DOUTZEN (HAHAHAHA)!!!

Deze fotoshoot heb ik natuurlijk niet in mijn eentje kunnen bewerkstelligen, maar dankzij de ontspannen houding van Susanne Stevense van Oude liefde roest niet zijn deze leuke foto’s tot stand gekomen. En niet te vergeten Jamie-Lee voor al haar hand en spandiensten.

Lfs Linda

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.