Menu

De kokerrok, past hij wel bij jou?

De kokerrok, past hij wel bij jou?

Wil jij ook graag een kokerrok voor jezelf maken, maar vraag je je af of het wel het juiste type kledingstuk is voor jou figuur? Ondanks dat de kokerrok een veelzijdig kledingstuk is welke in velen stijlen te combineren is, is de kokerrok helaas niet geschikt voor elk figuur.

In de bladen en op internet worden nogal verschillende dingen geschreven. In het ene artikel wordt geschreven dat de kokerrok geschikt is voor elke figuur, terwijl er in het andere artikel staat dat de kokerrok toch echt alleen maar geschikt is voor de Miss X, zandloper figuur.

Persoonlijk denk ik over beiden stellingen net iets anders.

Figuurtypes

Natuurlijk is de kokerrok uitermate geschikt voor de Miss X, het zandloper figuur. Vanwege het mooie aansluitende karakter van de rok zal de rok alle sterke punten van de Miss X accentueren. En omdat het Miss X figuur gezien wordt als het perfecte figuur kun je dus alleen maar hoge ogen gooien.

Het enige figuurtype waar ik de kokerrok zeker zou afraden is de Miss A, het peer figuur. In dit geval ook door het aansluitende karakter van de rok. In het geval van Miss A, zal je namelijk extra nadruk leggen op de bredere heupen en dat willen we nu juist niet.

Voor Miss O, appelfiguur, is de kokerrok juist een zeer geschikte rok om de aandacht te verleggen. Met de kokerrok kun je juist de slanke benen van het O figuur accentueren, waardoor de aandacht van de taille naar de benen verplaatst. Let er wel op dat je de juiste lengte kiest, liefst net op of boven de knie, want anders heeft het een averechts effect.

Net als met de Miss O, is de kokerrok ook zeer geschikt voor de Miss H, het rechte figuur. Met de kokerrok kunnen we juist super een optische taille creëren die juist bij de Miss H ontbreekt. Een prima kledingstuk dus om een mooi vrouwelijk silhouet te creëren.

Ofwel de kokerrok is bijna voor alle figuren geschikt, maar is hij ook geschikt voor jou? Welke figuurtype ben jij?

Op zoek naar een mooie kokerrok?

Buiten je figuurtype, de stijl, de lengtes van de kokerrok en de kledingstukken waarmee je het combineert heeft een op maat gemaakt kokerrok nog als voordeel dat je hem perfect kunt laten aansluiten op je figuur. Wil jij leren hoe je de best bij jou passende kokerrok maakt en om je outfit af te maken ook nog een bijpassende top maakt, dan is de Workshop ‘Maak je eigen kokerrok en top in 1 dag’ misschien wel wat voor jou! Meer informatie over de workshop, lees je op mijn website.

Lfs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.