anydress logo zwart
Menu
blog - Jij naait toch alles zelf

Jij naait toch zeker alles zelf?!

Je herkent hem misschien wel? De vraag die wordt gesteld als anderen weten dat je lekker met een naaimachine overweg kunt. Aan mij wordt de vraag eerder als regel gesteld dan als uitzondering.

De vraag: ‘Jij naait toch zeker alles zelf?!’

Tja, gezien het feit dat mijn hobby mijn bedrijf is geworden zal insinueren van wel. Maar ook voor mij gaat het gezegde ‘bij de loodgieter lekt de kraan ook wel eens’ echt wel op. Maar ondanks dat is het antwoord toch geen eenduidig Ja of Nee.

Ja, voor alles wat ik redelijk snel zelf kan naaien. Voor mezelf heb ik met de patroontekenmethode uit het Leslokaal ‘Jurk in 1 dag’ een basispatroon ontwikkeld en deze voorzien van ingezette mouwen. Dit patroon is voor mij inmiddels een patroon waar ik niet meer over hoef na te denken en welke ik bij wijze van spreken in productie zou kunnen nemen. Deze patronen naai ik doorgaan in een uurtje of twee wel in elkaar, daar is af en toe wel een gaatje voor in de agenda.

En nee, omdat het simpelweg bij mij net als bij jullie regelmatig voorkomt dat ik een doosje tijd te kort kom. Gewoon een paar uurtjes waarin ik niets hoef en dan ook nog de zin heb om lekker met mijn naaimachine aan de gang te gaan.

Afgelopen zondag was DE dag. Ik had tijd en mijn energielevel voelde goed om lekker aan de gang te gaan. Ik kan je vertellen, dat was lang geleden. Onze vakantie heeft me duidelijk goed gedaan.

Het was van dat saaie regenachtige weer, waar je niet echt vrolijk van wordt. Dit was al heel de week voorspelt, dus het gevoel dat ik zondag achter de naaimachine ging kruipen had zich in de loop van de week heerlijk in mijn brein genesteld. Zo gezegd, zo gedaan. Lekker opgeschoten, omdat ik had besloten eerst wat UFO’s (unfinished objects) weg te werken. Aan het eind van de dag had ik dan ook een rits in een jurk gezet en twee onderjurken gestikt. Heerlijk.

Nu kan ik me zo voorstellen dat jij dat ook wil, maar je ondanks je vrije zondag er nooit toe komt. De waan van de dag haalt ons allemaal wel eens in. Ik zou ik niet zijn, als ik je niet kan helpen?

Aanstaande zaterdag 19 november is er een Sewing Saturday in het atelier. Gewoon met zijn allen op een relaxte manier ongestoord achter de naaimachine. Ik fungeer die dag als juf, cheerleader of vraagbaak. Het is maar net wat jij nodig hebt. Indien gewenst ben ik zelf je telefoniste als het thuisfront toch probeert je aandacht van je naaiwerk af te halen 😜.

Kom jij zaterdag de 19de gezellig een dagje naaien??

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.