blog Je naaiproject ligt stil! Zo vind ve de flow terug na een foutje in je naaiproject.

Je naaiproject ligt stil! Zo vind je de flow terug na een foutje in je naaiproject.

We hebben allemaal wel eens dat moment: alles loopt op rolletjes, tot een kleine verstoring de flow volledig onderbreekt. Dit geldt voor veel situaties in het leven, maar ook voor creatieve projecten zoals naaien. In deze blog deel ik mijn persoonlijke ervaring met het verliezen van die creatieve flow en hoe je deze snel weer kunt terugvinden. Lees verder om te ontdekken hoe jij jouw naaiprojecten succesvol kunt afronden!

Hoe verlies je de flow in je projecten?

Iedereen die naait, kent het gevoel: je bent goed op weg, alles gaat soepel en je geniet van het proces. Maar dan gebeurt er iets wat je aandacht afleidt. Misschien een foutje, een telefoontje of iets wat dringend aandacht nodig heeft. Voor je het weet, zit je niet meer in de juiste flow en beginnen de kleine foutjes zich op te stapelen. Een verkeerd gestikte naad, een plooitje dat je niet wilde, of een mouw die toch niet helemaal goed hangt.

Het is net als mijn ervaring in de trein van Luik naar Luxemburg. Alles verliep goed, tot een onverwachte vertraging de vaart eruit haalde. Het kostte me moeite om mijn reis ontspannen voort te zetten. Dit gevoel herken je misschien ook tijdens je naaiprojecten: alles loopt lekker, maar dan komt er een obstakel dat de flow doorbreekt.

Het effect van de verloren flow

Wanneer je de flow verliest, heeft dat vaak een negatieve impact op je naaiwerk. Je gaat door, maar het kost meer moeite, en het resultaat is vaak minder bevredigend. Dit kan ervoor zorgen dat je gefrustreerd raakt en fouten maakt die je normaal niet zou maken. En net zoals ik bijna de trein miste, voelt het alsof je de controle kwijtraakt over je project. In plaats van met plezier te werken, wordt het een worsteling.

Hoe herstel je de flow?

Het belangrijkste advies dat ik kan geven: stop met wat je doet. Wanneer je merkt dat de flow verdwenen is, heeft het geen zin om door te blijven naaien. Dit leidt vaak alleen maar tot meer frustratie en fouten. Leg je werk even weg, neem een pauze en probeer het later opnieuw. Het is verbazingwekkend hoe een frisse blik wonderen kan doen.

Dat is ook wat ik deed toen ik eindelijk de trein haalde. Na een moment van stress kwam de rust weer terug en kon ik verder genieten van mijn reis. Dit geldt ook voor jouw naaiprojecten. Het is beter om even afstand te nemen dan om te blijven prutsen aan iets dat niet wil lukken.

De uitdaging van ‘later’ weer beginnen

Natuurlijk is er nog een ander probleem: het moment vinden om het project weer op te pakken. Nadat je een pauze hebt genomen, kan er een onzichtbare drempel ontstaan. Je herinnert je het moment waarop het misging en dat kan ervoor zorgen dat je aarzelt om weer te beginnen. Dit is volkomen normaal, maar het is belangrijk om deze drempel te overwinnen.

Sluit je aan bij onze online naailessen

Wil je leren hoe je deze drempels kunt verlagen en jouw flow kunt behouden? Doe dan mee met mijn live online naailessen! Hierin leer je niet alleen de technische vaardigheden van het naaien, maar ook hoe je creatief kunt blijven en met plezier aan je naaiprojecten kunt werken, zelfs als je onderweg obstakels tegenkomt. Schrijf je vandaag nog in via deze link en hervind jouw naaiflow.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.