anydress logo zwart
Menu
stressvrij naaen 2

6 extra anti-stress naaitips voor je hobby

Hopelijk heb ik je met mijn vorige blog geen stress bezorgd, maar heeft het je doen beseffen dat je hobby leuk mag zijn. Of misschien zelfs leuk MOET zijn!

In het vorige blog gaf ik al aan dat er 12 tips waren, hieronder lees je de overig 6 tips.

7. Zorg ervoor dat je naaiplek georganiseerd is

Het is algemeen bekend dat chaos zorgt voor stress. Dit geldt ook voor een rommelige naai-ruimte. Want dat betekend eigenlijk dat je jezelf niet rustig de tijd gunt om van je hobby te genieten. Nu heeft niet iedereen een hele kamer voor zichzelf ter beschikking, maar zorg er wel voor dat de plek waar je naait opgeruimd en netjes is.

8. Alle benodigdheden aanwezig

Zorg ervoor dat je alle benodigdheden voor het desbetreffende project bij de hand hebt, zodat je niet hoeft te zoeken of nog om 17.55 uur naar de winkel moet rennen omdat je anders niet verder kunt. Project afgerond, organiseer al je naaigerei, ruim alle rommeltjes op, maak je tafel schoon en start met het verzamelen van al je benodigdheden voor je volgende project. Zo ga je weer fris en fruitig van start.

9. Maak tijd om te naaien

Herkennen jullie deze ook? Je wilt zo graag een avondje achter je machine kruipen, maar er komt altijd wel weer wat tussendoor. Er is altijd iets wat belangrijker is dan jouw hobby. Daar gaat het dan dus ook mis!

Als jij geniet van het naaien,je er blij van wordt, het je ontspant waarom is het dan niet belangrijker! Maak je hobby dus belangrijk! Zet hem eens een keertje op nummer 1 in plaats van 999.

Nu snap ik echt wel dat dat niet altijd makkelijk is, maar ook hier zijn hulpmiddelen voor. Plan het naaien bijvoorbeeld gewoon in je agenda, stel een vast tijdstip in – een tijdstip waarop niemand jou mag storen, of ga naar naailes, ook al weet je precies wat je moet doen. 80% van mijn leerlingen koopt tijd bij mij om van hun hobby te kunnen genieten. En ik help ze daarbij, door ze door tip 6 (Ga moeilijke klusjes niet uit de weg.) heen te loodsen.

10. Help elkaar

Deel je kennis en je kunde met elkaar, want samen staan we sterk en weten we meer. En samen zullen we verder groeien. Het is niet voor niets dat de naai community zo groot is. Sluit je aan bij verschillende naaigroepen op Facebook, stel je vragen en geef antwoord op andermans vragen. Of laat je inspireren voor je volgende project.

11. Bezorg jezelf geen strafwerk

Naaien is je hobby en niet je werk. Geniet gewoon van de momenten die je naait en van de dingen die onder je machine vandaan komen. Het is geen strafwerk en je hoeft dus ook niet streng voor jezelf te zijn.

12. Wees trost op jezelf

Door de tijd waarin we leven zijn we allemaal behoorlijk perfectionistisch geworden, op elk sociaal media kanaal zie je namelijk alleen maar dingen die lukken en geweldig zijn. Maar dat mag wel wat graadjes minder. Wees dus vooral trots op wat je maakt. Misschien is het nog niet perfect, maar je hebt het zelf gemaakt. Iets wat velen niet kunnen zeggen, dus iets om trots op te zijn.

De laatste 2 tips zijn misschien redelijke inkoppers die niet alleen gelden voor je hobby maar ook in het echte leven. Toch hoop ik jullie met deze tips op weg te hebben geholpen.Heb jij nog een ont-stress tip voor ons die we nog niet genoemd hebben?

 

Lfs

 

Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.