anydress logo zwart
Menu
Tijdloze zonnige modeklassiekers

Tijdloze, zonnige modeklassiekers

Wat hebben Audrey Hepburn, Grace Kelly of Brigitte Bardot te maken met de Bretonse streep, broderie of chambray? Ze zijn stuk voor stuk tijdloze klassiekers. Net zoals deze vrouwen nog altijd als toonbeeld van schoonheid worden gezien, zijn er ook van die fijne modeklassiekers die nooit uit de tijd raken. En gelukkig maar, want modetrends … ik heb er een broertje dood aan.

Trends? Boeien!

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar het boeit me totaal niet wat de mode voor het nieuwe seizoen wordt. Het maakt toch helemaal niet uit wat er in de mode is? Waar het om gaat, is dat iets bij je past en je goed staat. Als dé trend van het seizoen neon is, maar jij komt veel mooier tot je recht in pastel? Dan pak je toch hopelijk die babyblauwe blazer van vorig jaar uit de kast in plaats van een fluorescerende flairbroek uit die hippe kledingzaak?

Wat past bij jóu?

Oké, misschien is dit wat kort door de bocht, maar je begrijpt vast wat ik bedoel. Lekker belangrijk wat er in de mode is. Draag liever wat past bij jóu, bij jouw lijf, jouw gevoel, jouw uitstraling, jouw unieke stijl. Gelukkig zijn er altijd wel een paar tijdloze klassiekers in de mode. Van die trends die altijd oké zijn en die zich aanpassen aan de stijl en snit van dat moment. Met de lente in de lucht en de zomer voor de deur kun je denken aan:

  • de witte (jeans) broek;
  • de Bretonse streep;
  • gedurfde kleuren;
  • broderie;
  • en chambray

Ik laat ze één voor één maar eens over de catwalk paraderen.

De witte (jeans) broek

Een heerlijk en altijd handig item dat niet is weg te denken in het voorjaar en de zomer. Simpelweg omdat de witte broek combineerbaar is met welke kleur je ook maar in gedachten hebt. Knalgeel en tomaatrood combineren net zo lekker met de witte broek als beige, taupe of grijs. Wil je fris en classy voor de dag komen? Ga dan voor een volledig witte outfit.

De Bretonse streep

Lente, zomer, herfst en winter: met een Bretonse streep zit je altijd goed. Trui, t-shirt, jurk, broek of blazer: met zo’n outfit heb je altijd een (Bretons) streepje voor. Vooral in de zonnige maanden, want dan associeert iedereen de Bretonse streep met strand, water, varen, vrijheid, kortom: vakantie!

Gedurfde kleuren

Elk seizoen is er wel een kleur die hip en happening is en waarmee je nét iets meer opvalt. Is het je al eens opgevallen, dat de kleur voor de warme maanden van het jaar vaak best fel is? Dat komt doordat we in deze periode meestal minder lagen kleding en minder accessoires dragen. Zo’n gedurfde kleur helpt je dan nét wat meer zichtbaar te zijn. Handig: gedurfde kleuren zijn een perfecte mix met de andere genoemde klassiekers.

Broderie

You love it or you hate it! Waar de één bij broderie meteen denkt aan lekker weer, poppen bij een ander termen als tuttig en ouderwets op. En toch komt broderie elk voorjaar en elke zomer weer terug. De ene keer in volledige kledingstukken, een andere keer als detail.

Chambray

Ook al lijkt chambray misschien op denim, het is echt héél iets anders! Chambray is een licht geweven katoensoort, waarvan de weeftechniek zorgt voor een fijnere weving met een dichtere en strakkere structuur. Weliswaar lichter in gewicht dan denim, maar zeker niet minder sterk. Door het lichtere gewicht is chambray in warme tijden beter draagbaar dan denim. Niet voor niets staat chambray ook wel bekend als het denim voor warm weer. En dames, denim is altijd goed.

Chambray kun je eindeloos combineren en dankzij het lichtgewicht geeft het ook een heerlijk soepele, flowy uitstraling. Je ziet de stof vaak terug in blouses, tops en rokjes. Tip: combineer chambray met je zomerse jurk op een wat kille avond.

Combineren

Het leuke van deze tijdloze zomerse klassiekers is dat ze ook heel goed onderling te combineren zijn. Heb je dus een witte broek, een t-shirt met een Bretonse streep, accessoires in felle kleuren, een rokje van broderie en een chambray blouse? Niks meer aan veranderen, want een eindeloze reeks van combinaties wacht op je. Heb je ook minder kleding nodig om je kast te vullen … Zo draag je nog een steentje bij aan het milieu ook 😉

Moraal van dit verhaal? Stel jezelf altijd één vraag als het om trends gaat: past dit bij mij, dóet het iets voor me, of draag ik het alleen omdat het in de mode is? Audrey, Grace en Brigitte wisten het juiste antwoord … jij toch ook?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.