anydress logo zwart
Menu
Van 80 A naar 70 D in 1 dag

Van 80A naar 70D in één dag! Hoe zit jóuw maat?

Wonderen bestaan. Echt waar. Het verhaal begint een paar weken geleden, toen ik samen met mijn BFF Cassandra bh’s ging shoppen. Behalve mijn bestie, is Cassandra ook eigenaar van Lijfgoed. Voor degenen die dat niet kennen: Lijfgoed is een heel fijn, op alle mogelijke manieren in lingerie gespecialiseerd bedrijf. Als íemand dus weet hoe een perfect passende bh eruitziet, is het Cassandra wel.

Het zit ‘m in de pasvorm

Maar goed, ik zou je over het wonder vertellen. Samen met Cassandra ging ik op die bewuste dag naar Super Bra, waar ik een pasafspraak had gemaakt. Geen overbodige luxe, want zeventig procent van de vrouwen draagt vaak al jaren een verkeerde bh-maat. Dat schijnt algemeen bekend te zijn. En ja, je raadt het al … ook ik val in die categorie. Dacht ik met mijn maatje 80A onherroepelijk en levenslang bij het A-team te horen, blijkt dat ik gepromoveerd ben naar een vrolijke 70D! Zo goed voor mijn ego, maatje fotomodel. Vol van voren, smal rondom. Je had me moeten zien, toen ik met een goed gevulde, niet voorgevormde bh naar huis ging.

80A, 70D of welke maat dan ook, het zit ‘m in de pasvorm. Dat is de moraal van dit verhaal.

Wég met de matentabellen

Diezelfde vlieger gaat op voor kleding. Wat voor jou maat 38 is, kan voor iemand met hetzelfde aantal centimeters maat 42 zijn. Hoe dat kan? Het ene merk hanteert een compleet andere matentabel dan het andere merk. De nodige frustraties die dat oplevert, krijg je er gratis bij.

Van frustraties wordt niemand blij. Daarom heb ik bij al mijn workshops de matentabellen het raam uitgegooid. Zo kunnen jij en ik op centimeters werken die we zélf meten. En deze getallen geven we ook geen naampjes als S of XXL; de eerlijk gemeten centimeters heb je alleen maar nodig om een kledingstuk te tekenen, dat perfect op jóuw lichaam past.

Ken je lichaamsvorm

Daarnaast kijken we ook naar jouw unieke lichaamsvorm. Wat leuk staat bij iemand met een x-vormig figuur, is een absolute no-go voor iemand met een recht figuur. En andersom. Dat willen we natuurlijk niet. Ik kan je hier nog veel meer over vertellen, maar dan wordt mijn blog wel heel lang. Als je je registreert op https://training.anydress.nl/freebies/ dan krijg je toegang tot de do’s en don’ts bij de vier meest voorkomende lichaamsvormen. Gun jezelf dat nou maar. Goed passende kledingstukken, helemaal op jouw maten gemaakt, zorgen er namelijk voor dat jij tot je allerbeste recht komt. Dat je steeds maar weer complimentjes krijgt, die jouw zelfvertrouwen zo’n prettige boost geven. En eerlijk is eerlijk: dat willen we toch allemaal?

Doe je mee?

Zoek jij dus al een tijdje naar een goed zittend kledingstuk? Doe dan gezellig mee met een van mijn workshops. De patronen die je op je eigen maten maakt, krijg je gewoon mee naar huis. Kun je thuis nog veel meer van die goed passende modellen maken!

Voor welke workshop mag ik jou verwelkomen? Kijk op https://anydress.nl/workshops/ voor een overzicht!

Liefs,

Linda.

2 reacties

 1. Zaterdag een workshop jurk in 1 dag bij Linda gevolgd! Echt helemaal geweldig. Linda neemt je maten op en stapsgewijs leer je een patroon op papier te zetten wat helemaal bij jou past. Dus een jurk naar je eigen lichaamsvormen. Mijn jurk zit als gegoten. Deze workshop heeft ertoe geleid dat ik mij heb aangemeld voor de jaaropleiding patroon
  tekenen. Voor mij geen kooppatronen meer. Ik kan niet wachten tot het september is.

  1. Hoi Petra,
   Dank je wel voor je lieve woorden. Leuk te lezen dat ik je heb overtuigd van maatwerk. Leuk dat we in september samen aan de slag gaan.
   Liefs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.