anydress logo zwart
Menu
Blog Ontwaken uit coronaslaap

Ontwaak jij ook langzaamaan uit je corona slaap?

Ontwaak jij ook langzaamaan uit je corona slaap? Want stapje voor stapje mogen we weer wat meer. Maar dat betekend ook dat onze joggingbroek weer plaats zal gaan maken voor echte kleding. Hoe zit dat bij jou? Heb jij het afgelopen jaar vooral thuisgewerkt en schoot je elke ochtend gewoon in de gemakkelijke kleren die snel voor handen waren? Of heb jij er nog wel wat aandacht aan besteed?

Persoonlijk merk ik dat ik de laatste maand meer aan het versloffen ben. Het moet vooral lekker warm en comfortabel zijn.

Tijd dus voor actie!! En die actie vindt ook plaats achter de naaimachine. Want het is tijd om weer andere stukken te gaan naaien dan de voornamelijk comfortabele stukken. Daarom geef ik jou 4 tips om de draad weer op te pakken, waar die misschien een jaar geleden is blijven liggen.

Onderzoek wat je nog hebt?

Als je de afgelopen maanden niet echt diep in je kledingkast bent geweest hangen er wellicht ook nog wel een paar mooi gemaakte stukken die je helemaal nog niet eerder of nog niet veel gedragen hebt. Check dus eerst je kledingkast voordat je aan een nieuw naaiwerk begint. Beter is naaien wat je nog niet hebt, of juist nodig hebt, dan dat het al in je kast hangt.

Gun jezelf tijd om je outfit bij elkaar te zoeken/maken?

Misschien is het handig als je de komende weken wat meer de tijd neemt om van te voren je kleding bij elkaar te zoeken, zodat je op het moment zelf gelijk die ene outfit kunt grijpen. Door meer tijd te nemen kom je er achter wat je mist. En heb je dus nog tijd genoeg om het zelf te maken. Zeker als het om een speciale gelegenheid gaat.

Mis je een kledingstuk wat je regelmatig draagt bijvoorbeeld een T-shirt met lange of korte mouw, dan is dat in een halve dag gemaakt en kun je deze dus bovenaan je TO SEW list zetten.

Herstel daar waar nodig

Het ligt al een tijdje op je stapel om te herstellen of aan te passen. Maarja, je hebt het al die tijd niet nodig gehad dus is het daar gewoon rustig blijven liggen. Neem even een middagje de tijd om die ontbrekende knoopjes er weer aan te naaien, dat gaatje te dichten, dat zoompje weer vast te zetten of die taille van die jurk in te nemen.

In een halve dag heb je weer nieuwe kleding in de kast en wie weet was dat net één van die dingen die op je TO SEW list stond. Daarnaast is het ook duurzaam, want met een kleine reparatie of aanpassing kan je kledingstuk weer voor langere tijd mee.

Zoek inspiratie

En dat kan op 2 manieren:

  • Bedenk alvast combinaties van kleding met dat ene kledingstuk wat je wilt gaan naaien. Zodat je al voor je ziet hoe je het kunt dragen. Kun je minimaal 3 verschillende kledingsets maken met dat ene stuk, dan zou ik het zeker gaan maken. Kom je op minder resultaten, vraag je zelf dan af of het je al die moeite waard is of dat het voor een speciale gelegenheid is.
  • Optie 2 werkt precies andersom. Kijk in bladen, op internet, zoek via je socials naar outfits die je graag zou dragen. Wat heb je in je kast reeds hangen en wat zijn de stukken die je ontbreken en dus gemaakt kunnen gaan worden. Ook op deze manier voorkom je dat je iets maakt, wat uiteindelijk doelloos in de kast hangt.

Welk kledingstuk ga jij nu als eerste naaien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.