anydress logo zwart
Menu
blog Lente in je garderobe

Is het al lente in jouw kledingkast?

Vandaag is het lente, morgen is het zomer en overmorgen is het herfst. Niets wisselvalliger dan het weer in Nederland. Inmiddels zijn we die wintergarderobe ook wel zat! Tijd dus om wat lente toe te voegen aan onze kledingkast. In dit blog geef ik je 3 eenvoudige naaitips om lente in je kledingkast te brengen.

Kledingkast, welke versie

Ben jij het type winterkleding eruit, zomerkleding erin of ligt alles door elkaar. Ik persoonlijk heb de luxe van één kast voor winter, één kast voor zomer, waardoor ik eenvoudig de ene dag uit de ene kast kan pakken en de andere dag uit de andere kast.

Is dit bij jou niet het geval kies dan voor de komende tijd jouw beste en meest gedragen winteroutfits welke je in laagjes kunt dragen en voeg daar enkele items uit de 3 tips aan toe en jij bent 100% klaar voor de lente.

TIPS

 1. Lichtere kleuren
  Net als de winterkleding ben ik inmiddels ook de donkere kleuren wel aardig zat. Om je outfits dus wat op te vrolijken, ook op de nog wat mindere dagen helpt het dus heel erg om nu te starten met het naaien van kledingstukken in lichtere kleuren en prints. Maak bijvoorbeeld alvast die lekkere zomerse jurk en combineer deze met dat warme winterse vest en je komt de nog wat kille lente dagen eenvoudig door. Maar naai ook een aantal lichtere top om je donkere top te vervangen. Zo kun je stapje voor stapje weer wennen aan het weer en aan je zomergarderobe.
 2. Lichtere stoffen
  Zoals ik al aangaf in de alinea over de versie van je kleding kast. Is het voorjaar uitermate geschikt voor laagjes. Begin dus vast met het naaien van je garderobe voor de warme dagen bestaande uit dunnere materialen en op de koelere dagen voeg je daar 1 warme laag uit je kast aan toe. Door het langzaam over gaan naar de luchtigere stoffen en minder warme stoffen kan jij met je nieuwe genaaide stukken zorgen dat je je laagjes door de dag heen kunt afpellen 😉
 3. Andere schoenen
  Wissel je winterschoenen in voor je zomerschoenen. Je gaat natuurlijk niet gelijk naar je teenslippers, maar op een mooie dag een pump met pieptoe kan prima. Ruil je laarzen in voor je gympen en je gevoerde schoenen voor een luchtiger exemplaar.
 4. Bonus tip: Andere panty’s.
  Draag jij in de herfst en wintermaanden 60-70-80 denier panty’s, vervang deze dan ook door een dunner exemplaar van 20 of 30 denier en kies ook hier voor lichtere kleuren of huidskleur. Bij de juiste huidskleur panty lijkt het zelfs of je blote benen hebt. (Ik spreek uit ervaring. Elke keer als ik mijn huidskleur panty aan heb krijg ik de opmerking ‘Jij durft, nu al in blote benen’ 😉).

Veel plezier met het naaien en opfrissen van je lente/zomer outfits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.