anydress logo zwart
Menu
Blog - maten nemen

Ontdek de geheimen van maten nemen en leer comfortabele kleding naaien!

De uitdaging van maten nemen

Hoe gaat het met je naaiprojecten? Ik denk dat je al wel wat ervaring hebt en waarschijnlijk de ins en outs van je naaimachine kent. Maar hoe zit dat met maatnemen? Maten nemen blijft een uitdaging.

Consistentie in metingen

Het kan zelfs lastig zijn om consistent te meten , zelfs als je dezelfde persoon meerdere keren meet. Wat is daar nou de truc achter? Ik geef daarbij altijd het voorbeeld dat als je tien verschillende mensen één persoon laat opmeten, je tien verschillende matentabellen krijgt.

De rol van overwijdte

Iedereen heeft zijn eigen stijl van meten, zijn eigen techniek. De ene persoon duwt zijn vinger er bijvoorbeeld op en de ander doet zijn vinger eronder. Dus, wat te doen met die kleine verschillen?

Daarvoor hebben we overwijdte. Overwijdte is het aantal centimeters dat je patroon groter is dan het daadwerkelijke lijf. Het zorgt ervoor dat je comfortabel kunt bewegen in je kleding. Dus, als je metingen een klein beetje schommelen, maak je niet al te druk. Die overwijdte vangt het tot op zekere hoogte op.

Praktische tips voor maten nemen

Ondanks dat zijn er wel wat praktische punten waar je in elk geval op kunt letten. Hoe meet je eigenlijk op de juiste manier? Een paar tips:

Zorg ervoor dat de persoon die wordt gemeten goed stilstaat, terwijl jij om die persoon heen beweegt. Let op dat de te meten persoon niet met je mee kijkt en daardoor beweegt. We zijn allemaal erg nieuwsgierig naar wat jij aan het doen bent namelijk.

Voor lengtematen gebruik je horizontale bandjes, maar hier komt de uitdaging: plaats ze netjes horizontaal. En ja, volgende keer als je gaat meten kan het zomaar zijn dat dit bandje niet exact op dezelfde plek terechtkomt. Zo snel kan een meetverschil dus al ontstaan.

Blijf het zo lastig!

Blijft toch wel lastig hé dat maten nemen. En dat terwijl we weten dat het zo belangrijk is om de juiste maat patronen te kiezen of zelf patronen te tekenen. Ik hoor je denken, wordt het tekenen van patronen dan niet nog veel ingewikkelder? NEE. Want ik heb iets leuks voor jou!

‘Patroontekenen zonder gedoe’

Maak kennis met mijn bewezen methode om patronen te tekenen, zonder gedoe en zonder ingewikkelde wiskundige berekeningen. En het beste van alles? Het werkt perfect met rekbare stoffen voor comfortabele kleding.

Laatste kans voor live interactie

Op 5 februari om 19.30 uur geef ik mijn laatste LIVE mini-training ‘Patroontekenen zonder gedoe’. Na deze sessie is de mini-training nog beschikbaar, maar zonder live interactie.

Wat je krijgt als je meedoet

  • ✅ 10-dagen terugkijk toegang, dus kijk de training terug wanneer het jou uitkomt.
  • ✅ Een naaipatroon voor 4 verschillende rokken.
  • ✅ Slechts één avond voor de training en één avond voor je rok.
  • ✅ Leer op jouw eigen tempo.

 

Korting

Normaal kost dit alles 57,-, maar als je nu meedoet, slechts 27,-! Dus, wil jij met plezier een patroon tekenen en comfortabele kleding maken? Doe dan mee met de mini-training ‘Patroontekenen zonder gedoe’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.