anydress logo zwart
Menu
blog - Jurk in 1 dag

Jij wil toch ook een goed zittende jurk naaien?

Zo nu en dan heb ik ineens zin in een nieuwe jurk. Soms heb ik ook gewoon snel een nieuwe jurk nodig, voor een gelegenheid bijvoorbeeld. Nu weten de meesten van jullie inmiddels wel, dat jurken naaien hetgeen is dat ikzelf het liefste doe. Vooral ook omdat de variaties eindeloos zijn. En nee, dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Regelmatig gebruik ik exact hetzelfde patroon, zonder dat iemand het ziet of doorheeft. Een andere stof, kan namelijk een compleet andere uitstraling geven. Zo kunnen we allemaal wel bedenken dat een jurk in :

Katoenen tricot (zoals de naam eigenlijk al verraadt) gemaakt van katoen. Hierdoor is de stof goed ademend, lekker koel en draagt deze heerlijk comfortabel. Door de manier van vervaardiging (machinaal gebreid) is de stof van nature rekbaar.)

er heel anders uitziet en voor andere gelegenheden geschikt is dan een jurk in :

Stretch Satijn Door de satijn binding van deze zeer dicht geweven stof ontstaat een heel soepel en glanzend materiaalDit maakt dat de stof makkelijk glijdt en een hoog draagcomfort heeft. Maar ook dat dezelfde jurk er dan weer veel chiquer uitziet.

En ondanks dat we dat wel kunnen verzinnen zie ik maar heel weinig van mijn cursisten dit doen. Waarom ik dit wel doe en jij dit ook zou moeten doen?

  • omdat je het al druk genoeg hebt.
  • zodat je niet weer opnieuw een patroon hoeft over te nemen.
  • zodat je het patroon niet opnieuw hoeft te testen.
  • omdat je al veel tijd en aandacht hebt besteed aan je eerdere patroon om een goede pasvorm te creëren en
  • omdat je al weet hoe je dat patroon in elkaar zet. De tweede keer gaat het altijd sneller!

Je bespaart dus heel veel tijd, als je gewoon hetzelfde patroon gebruikt. Natuurlijk snap ik ook wel dat je gevoelsmatig niet constant in dezelfde jurk wilt rondlopen. Maar dat kun je ook oplossen door kleine veranderingen toe te passen, zoals de mouwlengte, de halsvorm of de roksoort.

Soms leen ik ook een idee uit een patroonblad. Dit pas ik dan toe op mijn eigen op maat gemaakte patroon. Want als je eenmaal een eigen basispatroon hebt, dan kan je heel veel mogelijkheden met elkaar combineren en daar hoef je echt geen naaiwonder voor te zijn.

Stel jezelf nu eens voor hoe jouw jurk eruit kan komen te zien en neem dit idee mee op 8 april a.s. naar de Workshop ‘Jurk in 1 dag’. Dan ga ik je helpen met het maken van dit patroon en de jurk, volledig op je eigen maten. Ik zal je alvast wat voorbeelden geven:

  • soorten halzen: rond, v-hals of boothals
  • soorten mouwen: kapmouw, korte mouw, 3/4 mouw (aangeknipt) of raglanmouw
  • soorten rokken: rechte rok, gerende rok of klokkende rok.

Dan kan jij na de workshop helemaal zelf aan de slag om nog meer jurken te maken. Gewoon dezelfde of met kleine veranderingen! Workshop ‘Jurk in 1 dag’

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.