anydress logo zwart
Menu

Heb jij een gemiddeld lichaam?

De grootste frustratie van elke naaister! Maattabellen


Waarom deze frustratie zo groot is? Maattabellen zijn ontstaan uit het bij elkaar optellen van een heel groot aantal vrouwen. Deze optelling wordt vervolgens gedeeld door dit aantal vrouwen, waardoor er een gemiddelde is ontstaan. Natuurlijk hebben wij geen van allen dit gemiddelde lichaam.

Dit zou nog niet eens zo heel erg zijn, als alle bedrijven dezelfde gemiddelden zouden gebruiken. Dan is het een kwestie van uitrekenen hoeveel je van het gemiddelde afwijkt en dan kan je alsnog de maat kiezen de bij je past. Maar helaas. Geen van ons allen passen in de standaard confectiematen van winkels of naaitijdschriften. Soms zijn de verschillen qua maten zelfs schokkend groot.

De mode-industrie doet heel erg zijn best om ons ervan te overtuigen dat het ons probleem is dat wij niet in die gemiddelden passen, maar geloof me, dit ligt echt NIET aan ons!

Er is een oplossing

Tegen dit probleem loop jij misschien ook aan. Ik weet in elk geval dat verschillende cursisten van mij dit wel ervaren. Zo leerde een cursist tijdens de patroonteken opleiding dat ze een schouderknok heeft, petite is, en een hoge zithoogte heeft. Helemaal geen schokkende grote dingen, maar wel iets waar in de confectie absoluut geen rekening mee wordt gehouden.

Nu kunnen we kiezen om 2 dingen te doen:
1. Blijven mokken dat de confectie hier geen rekening mee houdt.
2. Of jezelf leren patroontekenen zodat je alle problemen die je tegenkomt kunt aanpassen.

Jij kunt het ook leren!

Genoemde cursist heeft inmiddels basispatronen op haar eigen maten en kan nu volledig haar creativiteit kwijt in rokken, broeken, jurken, blouses en jassen. Ze heeft dan ook al snel een zelfgetekende blouse genaaid, die helemaal op haar eigen maten en naar haar eigen wensen is gemaakt.

Zowel zij als ik zijn super trots op het resultaat. Op het feit dat alle puzzelstukjes op zijn plaats zijn gevallen en de frustratie van niet goed zittende kleding is weggevallen.

Lijkt het jou ook wel wat om je kennis over patronen en patroontekenen uit te breiden, check dan de verschillende mogelijkheden op mijn website. Het nieuwe seizoen start weer vanaf september, maar let op! De plekken gaan hard. Er zijn al 2 plekken bezet. Wil je er dus zeker van zijn dat jij vanaf september samen met mij van je frustraties afkomt, geef je dan alvast op. Dan ben je in elk geval verzekerd van een plek.

Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.