anydress logo zwart
Menu
Blog Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet! De kracht van goede patronen.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet! De kracht van goede patronen.

De kracht van goede patronen

Ben jij een naaister met een niet-standaard figuur (Wie wel?)? Vind je het moeilijk om kleding te maken die goed bij jouw lichaam en eigen maten aansluit? Dan is dit speldenprikje helemaal voor jou! Want we gaan het hebben over de kracht van goede patronen.

Waarom goede patronen belangrijk zijn

Goede patronen vormen de basis voor elk kledingstuk dat je maakt. Ze zijn als de bouwtekeningen van je project en bepalen de pasvorm en het uiterlijk van jouw genaaide eindresultaat. Goede patronen helpen om uitdagingen met de pasvorm en proporties te overwinnen. Door te werken met patronen die speciaal zijn gemaakt voor jouw lichaamstype, kun je de nadruk leggen op je sterke punten en eventuele onvolkomenheden camoufleren.

Het belang van een goede pasvorm

Een goede pasvorm is van cruciaal belang voor elk kledingstuk. Het zorgt ervoor dat het kledingstuk mooi valt, comfortabel zit en flatteus is voor jouw figuur. Met goede patronen kun je de pasvorm op maat maken, zodat je kledingstukken aansluiten bij jouw unieke vormen en maten. Dit betekent dat je niet langer genoegen hoeft te nemen met kleding die te strak zit op sommige plaatsen en te los op andere plaatsen. In plaats daarvan kun je kleding creëren die als een tweede huid aanvoelt.

Het belang van proporties

Naast pasvorm spelen proporties ook een belangrijke rol bij het creëren van kleding die goed bij jouw figuur past. Goede patronen kunnen je helpen om de juiste proporties te creëren en je lichaam op de juiste manier in balans te brengen. Heb je bijvoorbeeld bredere heupen in vergelijking met je bovenlichaam? Met behulp van patronen kun je strategisch plaatsen waar je de aandacht naartoe wilt trekken en andere gebieden optisch verminderen.

Hoe goede patronen je kunnen helpen

Goede patronen zijn niet alleen nuttig voor het verbeteren van de pasvorm en proporties, maar ze hebben nog veel meer voordelen voor jou als naaisters.

Goede patronen helpen je met:

  • Goede patronen bevatten gedetailleerde metingen, berekeningen en maatvoeringen die specifiek zijn afgestemd op jouw lijf. Hierdoor kun je nauwkeurig werken, waardoor de kans op fouten veel kleiner is. Met de juiste maten in handen, kun je zelfverzekerd aan de slag gaan en kleding maken die perfect op maat is.
  • Door te werken met goede patronen bespaar je tijd. In plaats van te experimenteren met verschillende aanpassingen en correcties, kun je vertrouwen op de nauwkeurigheid van het basis patroon. Dit betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het aanpassen van je patronen.
  • Goede patronen vormen een goede basis waarop je kunt voortborduren. Ze geven je de vrijheid om te experimenteren met stoffen, kleuren, details en stijlen, omdat je weet dat de basis goed is. Door te werken met goede patronen kun je je creativiteit de vrije loop laten.
  • Het hebben van goede patronen geeft je zelfvertrouwen. Je kunt trots zijn op je vaardigheden als naaister en vertrouwen op het feit dat je kledingstukken maakt die goed passen en flatteren.Met goede patronen kun je de wereld laten zien dat mode niet beperkt is tot een bepaalde maat of vorm, maar dat het voor iedereen toegankelijk is.

De weg naar betere patronen

Nu je de kracht van goede patronen begrijpt, wil je natuurlijk weten hoe je aan die goede patronen komt.

  1. Je kunt een patronen merk zoeken wat bij jouw lichaamsvorm past.
  2. Je kunt patronen voor je laten tekenen door een expert.
  3. Maar het beste antwoord is leer zelf hoe je goed passende patronen kunt tekenen.

En niet toevallig😉, kan ik je daar bij helpen! Door het volgen van mijn jaaropleiding patroontekenen, leer ik jou op de juiste manier maten nemen. Vervolgens leer ik je deze maten om te zetten in patronen voor rokken, broeken en jurken. Zodat jij na het volgen van de jaaropleiding een goede basis hebt waarop je kunt voortborduren.

Wil je meer informatie of je opgeven check dan deze link, zodat jij straks goed passende patronen hebt, waarmee je perfect passende kleding op jouw eigen maten kunt gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.