anydress logo zwart
Menu
blog - geen tijd om te leren patroontekenen tijd moet je maken

Geen tijd om te leren patroontekenen? Tijd moet je maken!

Geen tijd om te leren patroontekenen? Tijd moet je maken!

Zo belangrijk is patroontekenen op je eigen maten

Het maken van je eigen kleding is een leuke manier om je eigen stijl en persoonlijkheid naar voren te laten komen. Daarnaast sluit het door het zelf maken en tekenen helemaal aan bij jouw lichaam.

Voor veel naaisters kan dit een behoorlijke uitdaging zijn. Dat is dan ook waarom zelf patronen teken zo belangrijks is.

Tijdens het tekenen kan jij helemaal zelf er voor zorgen dat je patronen wel bij jouw lijf passen. Zeg maar dag tegen de standaard patronen die je toch weer aan moet passen. Daar wil je niet meer mee bezig zijn, want dit levert alleen maar frustraties op. Maar wat als je het gevoel hebt geen tijd hebben om patronen te leren tekenen?

Geen tijd is een keuze

Vaak horen we mensen zeggen: “Ik heb geen tijd om patronen te leren tekenen.” Maar is dat wel echt waar? Het is belangrijk om te beseffen dat geen tijd hebben eigenlijk een keuze is. We hebben allemaal 24 uur in een dag, en het is aan ons om te bepalen hoe wij die tijd besteden. Als je echt het probleem van niet goed passende kleding die je zelf naait op wil lossen, is het belangrijk om tijd vrij te maken voor patroontekenen.

Tijd moet je maken

Net zoals je tijd maakt om te eten, te slapen of te werken, is het tijd vrij maken om te leren patroontekenen in mijn beleving net zo belangrijk. Het is namelijk voor jezelf kiezen. Het is van jezelf een prioriteit maken, zodat jij straks extra trots en met 100 x meer zelfvertrouwen voor de dag komt in jouw zelfgenaaide kledingstukken.

Denk eens na over hoeveel tijd je besteedt aan scrollen op sociale media, tv kijken of andere activiteiten die niet essentieel zijn. Ja, ik weet het dit argument wordt tegenwoordig door iedereen gebruikt. Maar het is wel waar. En negen van de tien keer voelen we het zelf ook zo. Het gevoel dat je je tijd beter had kunnen besteden.

Kies je niet voor tijd, dan los je het probleem niet op

Als je ervoor kiest om geen tijd te maken voor patroontekenen, los je het probleem van niet passende patronen ook niet op. Je blijft afhankelijk van standaardpatronen die niet aansluiten op jouw lijf. Dus blijven de frustraties en teleurstellingen ook. Door jouw tijd te gebruiken om te leren patroontekenen, vergroot je ook nog eens je basiskennis van naaien en kun je straks kleding maken die echt! bij je jou past.

Ga jij voor de oplossing?

De jaaropleiding patroontekenen is een investering in jezelf. Het zorgt ervoor dat je dieper in gaat op het proces van kleding maken op je eigen maten. Ik leer je hoe je patronen tekent en deze passend maakt voor jouw lijf.

Na het tekenen van de patronen maken we een proefmodel, welke we samen afpassen, zodat je leert zien waar het fout gaat. Na het afpassen verwerken we hetgeen we gezien hebben in jouw patronen, zodat jij daarna aan de slag kunt om die gave kleding te maken, die wel voor jou is bedoeld.

 

Het vergroten van je basiskennis op het gebied van naaien en patroontekenen stelt je in staat om betere kleding te maken die past bij jouw lichaam. Dus waar wacht je nog op? Maak tijd vrij, investeer in jezelf en volg de jaaropleiding patroontekenen. Je zult versteld staan van de geweldige resultaten die je kunt behalen.

Maak tijd, maak de keuze en los het probleem op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.