anydress logo zwart
Menu
Fast fashion blog

Fast Fashion, trending topic van de afgelopen weken!

Fast Fashion, trending topic van de afgelopen weken!

De laatste paar weken lijkt mode nogal in de negatieve hoek te worden gezet. Het ene na het andere programma op de publieke omroep lijkt te gaan over de vernietigende werking van de mode op onze planeet.

Genaaid

Even vooropgesteld dat het zeker niet goed te praten valt, geeft het programma ‘Genaaid’ van Jennifer Hofman op NPO 3 een zeer schokkend beeld van hoe het er in de modewereld aan toe gaat. En ben ook ik van mening dat we het niet zomaar moeten laten gebeuren.

Future Fashion

Maar de discussie is lastig. Het probleem is namelijk niet slechts te wijten aan de industrie, maar aan de andere kant ook niet slechts te wijten aan het gedrag van de consument. Gelukkig geeft het programma Tegenlicht ‘Future Fashion’ ook een andere kant van het verhaal. Hierin laat men zien hoe verschillende designer proberen een omslag in de modewereld te bewerkstelligen.

Pollewop

En zelf kan ik gelukkig ook een aantal voorbeelden aandragen. Zo werk ik momenteel samen met een nieuw label genaamd ‘Pollewop’, dit label heeft besloten haar kledingstukken pas te laten produceren als de klant besteld heeft. Wat er voor zorgt dat er niet wordt over-geproduceerd. Daarnaast zullen alle knopen op haar kledingstukken hun herkomst vinden in de kringloopwinkel. Dit betekend echter dat wij als klant iets meer geduld moeten hebben. Want vandaag bestellen, morgen in huis lukt met een dergelijke methode natuurlijk niet. Al zie ik dat niet als een probleem!

Natuurlijk weten we allemaal dat dit nog zeker niet de 100% oplossing is, maar het is een mooie start en het is een onderneemster die nadenkt en niet gewoon lukraak een label begint.

Onze bijdrage

Zelf kunnen we ook op een aantal manieren een bijdrage leveren:

  • Door 3 maal na te denken voordat we een kledingstuk kopen. Hebben we het echt nodig, past het bij mijn huidige collectie kleding en is het van kwaliteit zodat het langer dan een paar weken meegaat.
  • We kunnen onze huidige kleding herontdekken. De meest eenvoudige manier hiervan is zoeken naar nieuwe combinaties met de kledingstukken die je reeds in je kast hebt. Of verander het kledingstuk daar waar nodig, zodat het een nieuw uiterlijk krijgt.
  • Of maak je kleding zelf. Het blijkt namelijk dat als je zelf je kleding maakt je bewuster over je wensen nadenkt. Je gaat er namelijk flink wat tijd in steken, dus wil je graag dat het naar wens wordt. Tevens kan je het kledingstuk dan beter op je eigen maten laten aansluiten. En daar kunnen wij van Any Dress natuurlijk bij helpen.

Zo komen er vanuit Fast Fashion dus nu hele mooie nieuwe initiatieven voort die ons allen bewust maken van het feit dat we niet helemaal goed bezig zijn, maar laten we vooral ook met zijn allen van mode blijven genieten. Want slow fashion en duurzame mode maakt ons even mooi als fast fashion, alleen moeten we wat meer geduld hebben.   😉

 

Lfs Linda

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.