anydress logo zwart
Menu
Complimenten

Complimenten! Krijg jij die ook wel eens heel onverwachts?

Ze zijn er in verschillende soorten en maten met betrekking tot mijn werk. Zo geeft een cursist soms aan het einde van een les aan weer veel geleerd te hebben, schrijft een volger van een workshop een mooie recensie over je of je wordt gelinked/genoemd op Facebook.

Nu loop ik over het algemeen niet zo te koop met deze complimenten, maar inmiddels neem ik ze wel gewoon in ontvangst en kan ik niet ontkennen dat ik van sommige complimenten ook groei. Dit omdat je mensen heel blij hebt gemaakt, verder hebt gebracht dan ze zelf dachten te kunnen komen of omdat je ze zo enthousiast hebt weten te maken.

Graag wil ik jullie wat vertellen over het volgende compliment:

Ongeveer 2,5 jaar geleden kwam ze op les, samen met een vriendin. Beiden hadden nog nooit genaaid, maar ze pakte de draad snel en voortvarend op. Ze experimenteerde naar hartenlust door veel thuis te doen, haar eigen kledingstukken te kopiëren en binnen de kortste keren een hoofd vol ideeën te hebben. 

Na 1 les seizoen verliet ze helaas de lessen in verband met een verhuizing en ging elders lessen volgen. Inmiddels is zij weer teruggekeerd in de regio en heeft ze de lessen bij mij weer hervat. Oftewel een tweezijdig compliment. Ze is namelijk teruggekomen en vertelde mij dat de andere lessen helemaal niet naar wens waren. 
 Het ultieme compliment ontstond echter 1,5 jaar geleden. Iemand zo kunnen inspireren, leren en motiveren dat zij haar eigen modelabel heeft gestart, genaamd Marjolein Elisabeth. Een label wat helemaal aansluit bij Marjolein zelf en waarin ze haar liefde voor mode en vervaardigen perfect heeft kunnen combineren. 

Onlangs mocht ik haar atelier bezoeken en haar inmiddels derde collectie bekijken, met de vraag naar verbeterpunten. Waarop ik kon concluderen dat ze heel veel heeft geleerd de afgelopen jaren. Grotere complimenten kun je niet krijgen :).

 P.S. Ook al kan ik zelf prima naaien, kon ik het niet laten zelf een rokje aan te schaffen!!

Rokje van Marjolein Elisabeth

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.