anydress logo zwart
Menu
Optische Balans

Ben jij optisch in balans?

We laten onszelf allemaal het liefste van onze beste kant zien. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan! Als we niets belangrijks omhanden hebben op onze dag, dan maakt het ons over het algemeen ook allemaal niet zo uit. Maar op de dag van die presentatie, dat sollicitatiegesprek, die eerste date of de trouwerij van je beste vriendin, struggelen we uren om tot de juiste kledingkeuze en een optische balans te komen.

10 Tips

Wat we mooi vinden willen we graag accentueren en onze minderen punten verdoezelen. Al met al is de oplossing eigenlijk heel simpel, namelijk BALANS. Balans in hetgeen ons oog ziet, dus balans in onze outfit. De onderstaande 10 tips helpen je daarbij.

  1. Licht kleuren accentueren
  2. Donkere kleuren verdoezelen
  3. Prints accentueren
  4. Effen stoffen verdoezelen
  5. Glansstoffen accentueren
  6. Matte stoffen verdoezelen
  7. Lengtelijnen verlengen
  8. Breedtelijnen verbreden
  9. Soepele stoffen volgen het lichaam
  10. Zware stoffen maken vorm

Zoals je leest in de 10 tips om de juiste BALANS te creëren gaat het vooral om accentueren, verdoezelen en juist toepassen.

Accentueren of verdoezelen

Wil je lichaamsdelen accentueren waar je blij of trots op bent ? Maak dan gebruik van lichte kleuren, prints, glansstoffen en soepele stoffen. Deze vallen namelijk meer op, trekken de aandacht van het oog, weerkaatsen het licht en volgen de vloeiende vormen van het lichaam.

Maar let wel op met prints deze zijn namelijk best complex. Bij prints moet je ook nog letten op grote of kleine prints, drukke of rustige prints en de plaatsing van de prints. Elke print heeft zijn eigen uitwerking. Zo vallen kleine prints op een vol figuur helemaal weg en sla je met grote prints op een klein tenger lichaam de plank volledig mis.

Nu (zo kritisch als wij vrouwen zijn) hebben wij ook altijd wel een aantal puntjes waar we niet zo tevreden mee zijn. Deze willen we dan ook graag verdoezelen. Maak daarvoor dan gebruik van donkere kleuren, effen stoffen, matte stoffen en stugge stoffen. Deze vallen niet op, ogen rustig, absorberen licht en creëren hun eigen vormen. Perfect dus om de aandacht af te leiden, onzichtbaar te maken of optisch te verkleinen.

Lijnen

Buiten het feit dat we bepaalde lichaamsdelen accentueren of verdoezelen hebben we ook nog te maken met lijnen. Verticale en horizontale lijnen. Verticale lijnen geven optisch meer lengte waardoor je slanker lijkt (dat willen we natuurlijk allemaal). Horizontale lijnen doorbreken de optische lengte en voegen daardoor breedte toe. Lijnen komen overigens niet alleen voor in prints, maar ook in de ontwerpen van de kledingstukken. Stiksels, naden en knopenrijen zijn ook lijnen die effect hebben. Let dus op dat je op de breedste punten in je lichaam liever geen verticale lijn plaatst.

Hopelijk wordt de tijd die je volgende keer nodig hebt om de juiste outfit en balans te vinden met deze tips een stukje korter, maar de 11de en belangrijkste tip van allemaal is eigenlijk WEES TROTS OP WIE JE BENT, ongeacht je vormen. We zijn namelijk allemaal stuk voor stuk mooie vrouwen.

 

Lfs Linda

 

Wil jij in het vervolg geen blog missen?? Schrijf je dan direct in.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.