anydress logo zwart
Menu

Any Shape patronen in nieuwe vorm, enig idee waarom?

Zoals beloofd in mijn vorige blog, hier deel 2 over de digitale naaipatronen en de reden waarom ik mijn patronen in een nieuwe vorm heb gegoten!

Jullie hebben wellicht gezien dat de patronen in de nieuwe stijl anders zijn ingedeeld namelijk in basic, extra en special. Dat houdt in:

  • Het basic patroon bevat het basic ontwerp waar ik mee begonnen ben
  • Het extra patroon bevat het basis ontwerp en een aantal varianten als extra
  • Het Special patroon bevat het basis ontwerp met alle variaties welke ik bedacht heb.
  • Alle patronen worden aangeboden in overlappende maten, zodat de maat die jij nodig hebt er altijd bij zit en je eventueel maten kunt combineren.
    • 36-38-40
    • 40-42-44
    • 44-46-48

Wat is er anders aan de patronen?

Voorheen bood ik de patronen per Shape per maat aan. Iedereen was erg enthousiast over patronen welke waren aangepast aan hun Shape op het moment dat je de mensen er persoonlijk over sprak. Helaas bleek ondanks de vele uitleg in de webshop dit digitaal toch niet goed te werken. Regelmatig bleek dat men zelf geen onderscheid kon maken over de Shape die van toepassing is.

Nu zijn de patronen zo ontwikkeld dat – zeker als je het Special patroon aanschaft – je door het samenvoegen van de aanwezig delen altijd een model kan maken wat bij je Shape past. Vaak weet je namelijk wel op gevoel welke mouwlengte je het beste staat of welke soort rok.

Zoals bijvoorbeeld:

Ben je een A-shape dan kies je het betreffende model met een wijde rok.
Ben je een H-shape dan zorg je ervoor dat het patroon een accent heeft in je taille zodat deze beter zichtbaar wordt.
Heb je een O shape dan zorg je ervoor dat je alle patroondelen aan elkaar plakt om taillenaden te voorkomen en kies je benadrukking van je benen en hals.
En voor de X-Shape is het eigenlijk nog het meest makkelijk. In principe zou elke combinatie je goed staan.

Extra hulp is nu ook mogelijk, door je aan te sluiten bij de Facebookgroep Any Shape Naaipatronen. In deze groep kun je vragen stellen over de patronen. Sparren met mede naaisters, maar ook je zelfgemaakt creaties van de patronen showen. Want wie vindt het nu niet leuk om positieve reacties te krijgen op zijn naaiwerk.

Frustraties oplossen

Middels de patronen in de nieuwe vorm hoop ik ook frustraties op te kunnen lossen. Je herkent het vast namelijk wel. Je staat in de winkel, past een jurk, de bovenkant van de jurk zit super, maar de onderkant veel te strak of visa versa. Dit los je met de patronen simpel op door bijvoorbeeld een maat 40 toppatroon te nemen en een 42 of 44 heuppatroon te nemen. In de taille de maten langzaam naar elkaar laten verlopen en voila, je hebt je patroon aangepast aan jouw Shape.

Ook zo’n veel voorkomend probleem is dat de mouwen vaak te strak zitten bij de bovenarmen. Ook hiervoor geldt, neem de maat top voor je boezem en gebruik een maatje groter voor de mouwen. Je ziet, de vernieuwde Any Shape naaipatronen zijn dus aanpasbaar aan jouw figuur en wensen. Voeg daarnaast nog de keuze van stof toe, al dan niet met print en je creëert zelf een perfecte bij jou Shape en Stijl passende jurk.

Kleur-, stijl- & Shape

Wil jij ook achterhalen welke Shape je hebt? Daar kun je heel eenvoudig achter komen door het lezen van mijn ‘Welke lichaamsvorm heb ik?’

Maar ben jij op zoek naar meer? Veel vrouwen zijn namelijk op zoek naar de perfecte Kleur-, Stijl- en Shape van je kleding? Daarvoor heb ik een digitale Kleur-, Stijl- en Shape gids geschreven, welke je ongetwijfeld verder zal helpen! Omdat we graag allemaal goed voor de dag komen in ons dagelijks leven. De ene dag gaat dat gemakkelijker dan de andere dag. En ook de ene persoon gaat dat gemakkelijker af dan de andere persoon.

Wat is handig om te weten, wat kun je beter wel of beter niet doen? Ken jij de effecten, dan kun je een weloverwogen beslissing maken voor wat je gaat dragen, waardoor je voor de dag kunt komen als de beste versie van jezelf. Middels deze Kleur-, Stijl- en Shape gids geef ik jou het antwoord op bovengestelde vragen. Dit alles om jou te laten stralen! Elke dag weer. Want iedereen verdient het om zich zelfverzekerd en mooi te voelen over zijn uiterlijk.

 

Lfs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.