anydress logo zwart
Menu
blog Vakantie of valkuil

Vakantie of valkuil?

Weet je nog wat ik in mijn laatste blog schreef? Dat ik voorafgaand aan en na dat de blog verscheen zou genieten van rustiger tijden? Not! Ik ondervond weer eens dat een ondernemershoofd zelden stil staat. En viel wederom in mijn zelf gegraven en inmiddels vertrouwde valkuil.

‘Rustigere’ zomermaanden

Omdat ik in de zomermaanden veel minder naailessen en geen workshops geef, zijn mijn dagen een stuk rustiger dan in de rest van het jaar. Dat geeft al een soort van vakantiegevoel, net als elke avond rustig eten wanneer mijn man en ik dat willen 😉.

Omdat ik het beste presteer op regelmaat, had ik voor mezelf bepaald dat ik in de zomermaanden drie dagen zou werken: op dinsdag, woensdag en donderdag. Voor deze werkdagen had ik een planning gemaakt met taken die ik graag wilde afvinken. En ja, dat waren natuurlijk weer van die taken waar je lekker je tanden in kan zetten. En waar je normaliter niet aan toekomt. Denk aan:

  • de patroontekenboeken helemaal afronden, samen met Jamie-Lee;
  • mijn website kritisch doorlopen, aanpassen, opvrolijken, kortom: vernieuwen;
  • mijn algemene voorwaarden herzien … en nu dan écht goed;
  • een cursus Pinterest;
  • de nieuwe hoofdstukken opleveren van het leslokaal ‘Jurk in 1 dag maken’.

Geen kleine taakjes dus, ook al liepen die ook vrolijk door. Social media en rekeningen hebben nooit vakantie …

Lekkere vakantie dan, denk je nu misschien

Da’s (nu) ook nog niet de bedoeling. Mijn man en ik zijn namelijk niet genoodzaakt in het hoogseizoen op vakantie te gaan en kiezen er daarom bewust voor onze koffers in oktober te pakken. Als ondernemer kan ik bovendien zelf bepalen wanneer ik wel en niet werk. Ook al betekent dat nog niet dat ik mijn bedrijf in de zomermaanden zomaar zeven weken stil kan leggen.

Maar goed, ondanks mijn strakke planning en vastomlijnde wensen voelde ik al snel dat het allemaal niet echt lekker liep. En dat de stressmeter meteen in de rode cijfers schoot, als ik mezelf tussendoor iets leuks gunde. Met als gevolg, dat ik er toch maar weer een vierde werkdag bij pakte. Ondanks het advies van mijn coach om het wat rustiger aan te doen. Ik had de laatste maanden toch al zo idioot hard gewerkt? Allemaal waar, maar het voelde gewoon niet goed.

Kwartje gevallen

Na twee weken doorsukkelen hoorde ik ineens een harde bons: het kwartje was gevallen. Want wat was er gebeurd? Mijn oude valkuil had zich weer wagenwijd voor mijn voeten geopend. Ik had mijn planning zodanig opgesteld, dat ik elke dag aan een van die grote taken zou werken. Terwijl ik toch echt het afgelopen jaar heb geleerd, dat focus op één taak veel sneller resultaat brengt. Ja, je hebt gelijk: ik had dus beter moeten weten. Maar vaste gewoontes zijn hardnekkig, zeker als de regelmaat wegvalt.

Eenmaal zicht op het probleem, gooide ik het roer natuurlijk direct om. Eerst heb ik twee dagen social media content gemaakt voor de hele vakantieperiode. Daarna heb ik me twee dagen op de algemene voorwaarden gestort en nog eens twee dagen aan de website gewerkt. Het dagje Pinterest is ook achter de rug en alles loopt nu weer lekker soepel.

Hoe zit het met jóuw valkuilen?

Tijdens het schrijven van dit blog (ook zo’n ding dat altijd doorgaat!) was de website nog niet helemaal klaar. Net als de nieuwe lessen voor het leslokaal, maar dat gaat helemaal goedkomen. Tegen de tijd dat jullie dit blog lezen, zijn beide taken volbracht. Verwacht ik …

En nu maar hopen dat ik de volgende vakantieperiode niet weer dezelfde fout maak. Iets met ezels en stenen 😉.

Trap jij ook nog regelmatig in je oude valkuilen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.