anydress logo zwart
Menu

Thuis stond de oude naaimachine van mijn moeder.

Ook al wist Esmeralda Jansens wel hoe een naaimachine werkt, ze had nog nooit een eigen creatie gemaakt. Totdat ze zich zeven jaar geleden bij Any Dress inschreef voor de workshop Jurk in één dag … om nooit meer weg te gaan!

‘Thuis stond de oude naaimachine van mijn moeder. Ik wist hoe ik moest inrijgen en kon met een simpel, recht steekje een scheur in een kledingstuk herstellen. Maar dat was het ook wel. In een lokaal krantje las ik over een workshop, waar je in één dag een jurk leerde naaien. Ook al ben ik niet zo jurkjestype, ik wilde het toch eens proberen. De workshop -bij Any Dress, zo bleek later- was zo onwijs leuk, dat ik ermee door wilde gaan. Intussen ben ik al zeven jaar cursist bij Any Dress, wat me een trouwe-leden-certificaat heeft opgeleverd’, lacht Esmeralda.

Leren én gezelligheid

De naaimachine kent inmiddels nauwelijks nog geheimen voor Esmeralda. Toch ziet ze zich niet echt als een vergevorderde cursist. ‘Ik heb nog steeds van die momenten dat ik er gewoon níet uitkom. Dan roep ik: “Help Linda, ik kom een stukje stof te kort!” en dan lost zij het voor me op. Ze is eerlijk, prettig direct, enthousiast en weet precies welke stijl wel en minder bij je past. Ik heb in de loop der tijd al meer workshops bij Linda gevolgd zoals Kleur & Stijl en de module patroontekenen voor broeken. Wat ik heel leuk vind, is dat je creaties maakt die écht van jou zijn en die niemand anders heeft. Any Dress is voor mij een leuke combinatie van leren en gezelligheid. Soms kom ik in het atelier vrouwen tegen, die ik bijvoorbeeld ken van de sportclubs van mijn kinderen. “Hé, jij ook hier?”, zeggen we dan.’

Lessen online

In de lockdown van 2021 konden de naailessen bij Any Dress online doorgaan. En ook nu biedt Linda haar cursisten weer de mogelijkheid om virtueel bij elkaar te komen. ‘Zo blij mee! Online is het soms lastiger dan fysiek, maar Linda weet toch altijd weer goed over te brengen hoe je iets moet doen. Kom je er niet uit, dan mag je altijd even langskomen. Het is grappig om te zien dat we ook online allemaal lekker met ons eigen project bezig zijn, maar dat het groepsgevoel er toch ook is. Dat vind ik heel fijn en waardevol in deze tijd, want we moeten al zoveel inleveren. Geweldig dat Linda hierin heeft geïnvesteerd en dat we dankzij haar inspanningen hier gewoon mee door kunnen gaan. Het is een momentje voor jezelf, even aan niks anders denken dan het project waar je aan werkt. Online of live, Linda is voorlopig nog niet van me af!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.