anydress logo zwart
Menu

Naaien is voor Aimée eigenlijk een soort van coronahobby.

Ze begon met een pannenlap en inmiddels draait ze haar hand niet meer om voor een complete jurk. Deze keer komt Aimée Verkade aan het woord, met haar 31 jaar de jongste cursist bij Any Dress!

Naaien is voor Aimée eigenlijk een soort van coronahobby. Tenminste, zo is het ontstaan aan het begin van de zomer van 2020. ‘Mijn schoonzusje had me uitgelegd hoe de naaimachine werkt, waarna het me lukte een pannenlap te maken’, vertelt Aimée. ‘Vervolgens maakte ik een aankleedkussen als kraamcadeautje voor een vriendin. Ik klus heel graag en vind het leuk om uit te zoeken hoe dingen in elkaar zitten. Dat had ik met naaien ook. Ik wilde meer inzicht in de machine krijgen en leren in welke volgorde je welke handelingen moet verrichten.’ Tijd dus om op naailes te gaan. Aimée zocht online en kwam zo ruim een jaar geleden bij Any Dress terecht.

Poncho

Aimée krijgt om de week naailes in een heel gezellig groepje. ‘Mijn eerste project bij Any Dress was een poncho en vorige week heb ik een jurkje afgemaakt. Ben ik begin deze zomer mee begonnen en dacht dat ik daar zó klaar mee zou zijn. Viel dat even tegen … Daarom heb ik me aangemeld voor de workshop ‘Een jurk in één dag’. Ik vind het leuk om een project te maken dat ik zelf kan dragen. De juiste stof erbij zoeken, is nog wel een dingetje. Blijkbaar zijn er miljarden stoffen die in mijn ogen allemaal zo’n beetje hetzelfde zijn. Gelukkig weet Linda daar met haar enorme technische kennis alles van en kan ze me adviseren welke stof het beste bij mijn project past. Heel handig!’

Tijd voor jezelf

Wat Aimée zo leuk vindt aan haar lessen bij Any Dress? ‘De gezelligheid en het enthousiasme, zowel van de groep als van Linda zelf. Soms werk ik ergens aan en denk: dit wordt helemaal niks. Maar dan maakt Linda er hapklare stukjes van en dan zie ik het opeens weer zitten. En het gebeurt ook weleens dat je er helemaal niet aan bent toegekomen om thuis verder te werken aan een project, waardoor je voor jezelf een soort van druk opbouwt. Dan zegt Linda: ‘Maar je bent er nú toch? Je hebt tijd voor jezelf ingekocht, dus geniet ervan dat je nu wél twee uur bezig bent.’ Dan gaat er een zucht van verlichting door de groep en realiseren we ons dat het ook niet uitmaakt hoe je aan bijvoorbeeld een jasje werkt, maar dat het gewoon gezellig en ontspannend is. Die relativering van Linda vind ik zó fijn.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.