anydress logo zwart
Menu

Pantone kleur van het jaar 2021

De titel van deze blog klopt eigenlijk al niet, want we hebben niet 1 kleur van het jaar (in tegenstelling tot vorig jaar) maar zelfs 2 kleuren van het jaar 2021.

Pantone

Elk jaar wordt er door het bedrijf Pantone een kleur gekozen tot de kleur van het jaar.  Al meer dan 20 jaar kiest Pantone elk jaar een kleur welke invloed heeft op productontwikkeling in diverse branches als mode, woninginrichting, industrieel- en grafisch ontwerp. De gekozen kleur wordt bepaald naar aanleiding van een uitgebreide trendanalyse.

De kleuren

Dit jaar zijn dat dus 2 kleuren. Te weten Ultimate Gray en Illuminating . Twee kleuren die kracht en hoop overbrengen. Iets wat menigeen in de huidige tijd wel kan gebruiken.

Naast dit zijn het twee kleuren die benadrukken hoe twee kleuren samenkomen. Degelijk gecombineerd met warmte en optimisme. Een koppeling van kracht en positiviteit. Bedachtzaamheid versus zonnig en vriendelijk. Gaande van standvastigheid naar ambitieus en hoopgevend. Een logische keuze dus voor de huidige tijd. Want zonder hoop… geen toekomst.

Bron: www.pantone.com

Toepassen in je kleding

Leuk die omschrijvingen maar hoe kan je dit nu toepassen in je kleding of naaiwerk. Dat is eigenlijk niet zo heel erg ingewikkeld daar het om een gedempte en warme kleur gaat. Deze kun je dus prima met elkaar combineren.

Kleurtypes

Zeker als je een herfsttype bent zullen deze kleuren heel goed tot zijn recht komen. De zomertypes zal de grijze tint ook zeker bevallen, maar kan voor de gele kleur beter voor een wat koelere of lichtere variant gaan.

De lentetypes zullen blij zijn met de gele kleur en doen er verstandig aan voor een helderdere of lichtere kleur grijs te gaan.

Ben je nu geen herfst-, zomer- of lente type, maar juist een wintertype. Dan wil dat zeker niet zeggen dat je deze kleuren niet kunt dragen, alleen is het dan wel slimmer om voor beide kleuren niet voor de exacte pantone kleuren te gaan, maar de kleurschakering enigszins aan te passen naar een kleur grijs of geel die beter bij het wintertype past. Voor de wintertypes is het dan ook slim om een donkerdere variant grijs te kiezen en voor een heldere of een koelere kleur geel te gaan.

Ben jij nu nieuwsgierig en wil je meer weten over welk kleurtype je zelf bent? Check dan mijn e-book over het ontdekken van je kleurtype. Wil je naast het ontdekken van je kleurtype ook weten welk Stijl- en Shapetype je bent. Check dan mijn e-book  Kleur-, Stijl-, en Shape.

Ik wens je veel creatief combinatieplezier dit jaar met Ultimate Gray en Illuminating.

 

Gr. Linda

2 reacties

    1. Niet iedereen slaat aan op dezelfde kleur. En ook niet elke kleur zal iedereen even goed staan, maar je kunt het wellicht ook toepassen in accessoires. Het gevoel van grijze muizen snap ik, maar ik denk dat daar regelmatig een grote fout gemaakt. Bij veel mensen met grijs haar, kan grijs juist super mooi staan en juist een positieve invloed hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.