anydress logo zwart
Menu

Naaiprojecten , bij jou lukken ze altijd wel?!

Even vooropgesteld ik ben óók maar gewoon een mens! En toevallig vind ik het leuk om andere mensen te leren naaien. Echter net als jullie heb ook ik een lade met naai-projecten waar ik de oplossing nog niet voor weet.

Maar waar zit dan het verschil?

  • Ervaring; ik naai inmiddels al heel wat jaren en heb dus al veel voorbij zien komen aan oplossingen maar ook aan dingen die niet werken.
  • Geduld; ondanks dat ik net als iedere andere mijn project zo snel mogelijk af wil hebben, heb ik inmiddels geleerd om mijn project weg te leggen wanneer nodig en het project te laten groeien.
  • Proefmodellen; om te checken of iets gaat zoals ik wil maak ik proefmodellen zodat ik hele grote problemen kan voorkomen.
  • Uithalen; de meeste cursisten hebben er een hekel aan, maar het loont om uit te halen en weer opnieuw te beginnen.
  • Inmiddels ben ik ook niet meer zo streng voor mezelf, er mislukt wel eens wat. En dat mag!!! Het is maar een lapje stof.

Voorbeeld:

Tijdens het schrijven van dit blog was ik druk bezig met een naaiproject in een leuke 2 kleurige tricot. Kant A is oranje, Kant B koraalblauw. Ik had het helemaal bedacht. De grote delen van de jurk werden blauw en de accenten zoals de tailleband, mouwen en halsbies werden oranje. Helaas….. Error

Ik haalde de tailleband los en keerde deze….. beter maar nog steeds … Error

Uiteindelijk is de gehele jurk aan de goede kant van koraalblauw. Nu is alleen de jurk wel wat saai! Dus ging ik aan de slag met doorstikken. Wel in het oranje om het nog ergens terug te laten komen. Mouwtjes waren niet naar mijn zin, dus daar maakte ik wat plooitjes in. En uiteindelijk bleek de rok toch wel wat kort. Zucht……

Via internet kocht ik leuk band in Ibiza stijl, welke ik aan de onderzijde van de rok wil stikken om hem te verlengen. Ook vond ik een leuke applicatie van een zonnebril die hopelijk het Ibiza effect nog wat meer benadrukt. Nog even zoeken naar een leuke Ibiza ketting en ik vermoed dat ik er dan WEL ben. En dan is dit het uiteindelijke resultaat 🙂

Nobody is perfect, zelfs de juf niet!

Zoals jullie lezen gaat ook bij mij niet elk naaiproject even gemakkelijk en sudder ik door naar het uiteindelijke resultaat. Is bovengenoemde herkenbaar? Kun jij wel een helpend handje gebruiken? Iemand die mee zoekt naar een oplossing. Een frisse kijk op je werk?

Neem dan eens een kijkje op mijn website en check de mogelijkheden voor de naailessen. Vanaf september sta ik weer 100 % voor jullie klaar om samen naar de voor jou beste oplossing te zoeken.

 

Lfs Linda

P.s. Weet je waar ik die leuke Ibiza ketting uiteindelijk heb gekocht ? Bij Bohemian Style webshop Bohostijl

Wil jij in het vervolg geen blog missen?? Schrijf je dan direct in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.