Lingerie maken, dat doe je toch ff?

Vol verbazing lees ik in sommige lingerie- of naaigroepen op Facebook dat dames zelf Lingerie willen gaan naaien!. Hartstikke leuk, maar vaak hebben ze nog nooit iets genaaid of nog nooit leg gehad? Iedereen staat natuurlijk vrij om kennis op zijn eigen manier tot zich te nemen, maar ook ik ging daar flink de fout in. Dacht dat ik met mijn maatwerkdiploma wel even een cursus lingerie te gaan doen zodat ik daarna mijn bedrijfsactiviteiten kon uitbreiden.

Mijn lerares en inmiddels vriendin Cassandra zal lachen als ze dit leest. Want wat zij als wist, weet ik nu ook, passende lingerie maken is een vak apart. 

Inmiddels heb ik de diverse opleidingen van Lijfgoed afgerond en is mij opgevallen dat ik het lingerie naaien toch op een andere manier benader. Mede waarschijnlijk omdat het zo lang heeft geduurd voordat ik voor mij een enigzins goed patroon getekend had, maar ook omdat ik het benader vanuit de manier van het kleding maken. 

Na een aantal standaard modellen met een twist in stoffen weliswaar, wilde ik toch ook wel eens wat anders. Want op Pinterest kom je zulke leuke inspiratieplaatjes tegen. Toch wil ik ook absoluut niet tornen aan mijn huidige bh patroon, want 1 wijziging kan er voor zorgen dat je bh ineens helemaal niet meer goed zit. Maarja, dan kom je nooit ergens. Aan de puzzel dus. Overnemen, afvouwen, opendraaien, bijschaven, proefje maken, over huidige bh spannen, bijwerken enz. 

Het resultaat??? Een setje wat ik bereikte met ze zogenoemde knutselvreugde methode volgens mijn vakdocent Cassandra ;). Voor mij gewoon op mijn manier. Inmiddels weet ik ook dat ze dat niet erg vindt, en ook dat het niet werkt. Hahahaha. Lingerie is dan ook nu mijn hobby geworden en de ambitie er even mijn werk van te maken is vervlogen. Cassandra mag het aan andere dames leren, want lingerie maken doe je niet ff en vergt oefening en meters maken! Maar is wel superleuk!

Wil jij ook kennis maken met de beginselen van het Lingerie maken?? Dan is de workshop ‘Left Over Undies’ misschien wel wat voor jou. Waarin ik je in 4 uur tijd de technieken leert om een leuke slip te maken. Toch nog een beetje aan mijn bedrijfsactiviteiten toegevoegd, maar wel totaal anders ;).

 

2 reacties op “Lingerie maken, dat doe je toch ff?

 1. Ingrid Verhagen zegt:

  Hoi Linda,
  (Mooie naam, onze dochter heet ook zo)

  Wat een heerlijke ongenuanceerde verhalen staan er op je website. Heerlijk!
  Precies zoals het is met naaien, voor mij als hobby.
  Ik wilde graag lingerie maken. Zelden dat je iets kunt kopen wat ik kan dragen zonder dat ik het voel.
  Toch nog maar eens goed over nadenken voor ik er aan begin (denk het niet dus)

  Bedankt!

  Heb me ingeschreven voor de tips. Altijd wat te leren!

  Groetjes,
  Ingrid Verhagen

  • AnyDress zegt:

   Hoi Ingrid,
   Dank je wel voor het compliment aan mijn ouders 😉 en over mijn ongenuanceerde verhalen. Goed lingerie leren naaien is absoluut mogelijk, maar niet aan mij besteed.

   Met name omdat je eerst een heel bh moet maken voordat je hem kunt passen en dan eigenlijk aan die bh niets meer kunt wijzigen en je dus opnieuw moet beginnen. Dat is iets waar ik in mijn hoofd niet zo veel mee kan.

   Persoonlijk heb ik al niet zoveel tijd om te naaien en als ik dan eerst 3 keer een bh moet naaien voordat hij goed zit, is de lol er voor mij vanaf.

   Wil je echter goede lingerie leren naaien, dan zou ik vooral zeggen ga het gesprek aan met Cassandra van http://www.lijfgoed.nl, zij is hierin de expert en laat je vooral niet weerhouden door mijn bevindingen!

   Liefs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anydress.nl gebruikt geanonimiseerde analytische cookies, mogen we ook onze marketing cookies in je browser plaatsen om de website en ons aanbod nog beter te maken? Klik dan snel op 'Akkoord'