Lingerie maken, dat doe je toch ff?

Vol verbazing lees ik in sommige lingerie- of naaigroepen op Facebook dat dames zelf Lingerie willen gaan naaien!. Hartstikke leuk, maar vaak hebben ze nog nooit iets genaaid of nog nooit leg gehad? Iedereen staat natuurlijk vrij om kennis op zijn eigen manier tot zich te nemen, maar ook ik ging daar flink de fout in. Dacht dat ik met mijn maatwerkdiploma wel even een cursus lingerie te gaan doen zodat ik daarna mijn bedrijfsactiviteiten kon uitbreiden.

Mijn lerares en inmiddels vriendin Cassandra zal lachen als ze dit leest. Want wat zij als wist, weet ik nu ook, passende lingerie maken is een vak apart. 

Inmiddels heb ik de diverse opleidingen van Lijfgoed afgerond en is mij opgevallen dat ik het lingerie naaien toch op een andere manier benader. Mede waarschijnlijk omdat het zo lang heeft geduurd voordat ik voor mij een enigzins goed patroon getekend had, maar ook omdat ik het benader vanuit de manier van het kleding maken. 

Na een aantal standaard modellen met een twist in stoffen weliswaar, wilde ik toch ook wel eens wat anders. Want op Pinterest kom je zulke leuke inspiratieplaatjes tegen. Toch wil ik ook absoluut niet tornen aan mijn huidige bh patroon, want 1 wijziging kan er voor zorgen dat je bh ineens helemaal niet meer goed zit. Maarja, dan kom je nooit ergens. Aan de puzzel dus. Overnemen, afvouwen, opendraaien, bijschaven, proefje maken, over huidige bh spannen, bijwerken enz. 

Het resultaat??? Een setje wat ik bereikte met ze zogenoemde knutselvreugde methode volgens mijn vakdocent Cassandra ;). Voor mij gewoon op mijn manier. Inmiddels weet ik ook dat ze dat niet erg vindt, en ook dat het niet werkt. Hahahaha. Lingerie is dan ook nu mijn hobby geworden en de ambitie er even mijn werk van te maken is vervlogen. Cassandra mag het aan andere dames leren, want lingerie maken doe je niet ff en vergt oefening en meters maken! Maar is wel superleuk!

Wil jij ook kennis maken met de beginselen van het Lingerie maken?? Dan is de workshop ‘Left Over Undies’ misschien wel wat voor jou. Waarin ik je in 4 uur tijd de technieken leert om een leuke slip te maken. Toch nog een beetje aan mijn bedrijfsactiviteiten toegevoegd, maar wel totaal anders ;).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anydress.nl gebruikt geanonimiseerde analytische cookies, mogen we ook onze marketing cookies in je browser plaatsen om de website en ons aanbod nog beter te maken? Klik dan snel op 'Akkoord'