Help, ik heb niets om aan te trekken!

Basisgarderobe Any Dress

Help, ik heb niets om aan te trekken!

Daar sta je dan voor de zoveelste keer voor je kledingkast met het gevoel ‘Help, ik heb niets om aan te trekken’. Het vaakst komt dit voor tijdens de seizoenswisseling of in tijden van drukte en stress. En weet je wat het betekend?

Eigenlijk betekend het dat je teveel in je kast hebt hangen, of dat hetgeen je in de kast hebt hangen alles behalve consistent is.

Curated Closet

Onlangs las ik het boek Curated Closet. Want hoe raar het misschien in jullie oren klinkt, ook mij overkomt het dat ik soms niets heb om aan te trekken. Daarom besloot ik aandachtig dit boek te lezen en mijn kast kritisch te bekijken. Wil jij ook je kledingkast eens kritisch onderhanden nemen, dan heb je misschien wat aan de volgende tips.

Een aantal belangrijke aspecten om te voorkomen dat je een ‘Help ik heb niets om aan te trekken’ moment creëert is voor jezelf te omschrijven wat je stijl is. Wat je prettig vindt om te dragen, waar je gelukkig van wordt, waar je je zelfverzekerd in voelt, van welke stijl ga jij stralen en durf je gezien te worden of in op te vallen.

Je eigen stijl

Curated Closet

Na het omschrijven van je stijl is het handig als je ook nog omschrijft, onderzoekt of test wat de kenmerken van jouw eigen stijl zijn. Zoals bijvoorbeeld;

Welke kleuren horen er bij jouw stijl? Welke silhouetten doen jou in je stijl tot zijn recht komen? En wat zijn de styling kenmerken van jouw stijl. Zijn dat veel jurken en rokken? Eenvoudige tops? Veel sjaals en lange kettingen? Veel tricot of rekbare stoffen? Smalle tailles? Wijde rokken? Korte jasjes? Veel groenen, blauwen en koraal?

Al deze dingen zorgen voor Jouw eigen persoonlijke stijl profiel. En nog leuker is het om je persoonlijke stijl profiel ook nog een naam te geven. Zo wordt het nog meer eigen.

Heb jij een eigen persoonlijke stijl beschreven?

Dan ben ik benieuwd hoe de inhoud van jouw kast op dit moment klopt met jouw eigen beschreven stijl. Hoogstwaarschijnlijk gaat daar nog wel wat mis! Anders zou je namelijk geen last hebben van het  ‘Help ik heb niets om aan te trekken’ gevoel.

Check daarom je kledingkast en kies je 100% favorieten kledingstukken. Vermoedelijk voldoen deze al grotendeels aan jouw persoonlijk omschreven stijl.

Vouw alles wat je niet bevalt en niet bij je nieuwe stijl past op en leg het onderin de kast. Heb je het na een maand nog niet terug gepakt dan is het simpelweg weg ermee. Maak vervolgens met de kledingstukken die over zijn setjes en combinaties. Denk ook out of the box. Maak foto’s van deze setjes en plaats ze aan de binnenkant van je kledingkast. Zo zie je in 1 opslag al je keuzemogelijkheden en wordt het ‘Help, ik heb niets om aan te trekken’ gevoel aanzienlijk verminderd.

Succes en veel plezier.

Liefs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

NU DOWLOADEN
Gratis de beste 12 naaitips in je mailbox
Na inschrijving ontvang je 1 x per twee weken het laatste nieuws van Anydress in je mailbox

Anydress.nl gebruikt geanonimiseerde analytische cookies, mogen we ook onze marketing cookies in je browser plaatsen om de website en ons aanbod nog beter te maken? Klik dan snel op 'Akkoord'