anydress logo zwart
Menu
Help ik heb niets om aan te trekken

Help, ik heb niets om aan te trekken!

Help, ik heb niets om aan te trekken!

Daar sta je dan voor de zoveelste keer voor je kledingkast met het gevoel ‘Help, ik heb niets om aan te trekken’. Het vaakst komt dit voor tijdens de seizoenswisseling of in tijden van drukte en stress. En weet je wat het betekend? Eigenlijk betekend het dat je teveel in je kast hebt hangen, of dat hetgeen je in de kast hebt hangen alles behalve consistent is.

Curated Closet

Onlangs las ik het boek Curated Closet. Want hoe raar het misschien in jullie oren klinkt, ook mij overkomt het dat ik soms niets heb om aan te trekken. Daarom besloot ik aandachtig dit boek te lezen en mijn kast kritisch te bekijken. Wil jij ook je kledingkast eens kritisch onderhanden nemen, dan heb je misschien wat aan de volgende tips.

Een aantal belangrijke aspecten om te voorkomen dat je een ‘Help ik heb niets om aan te trekken’ moment creëert is voor jezelf te omschrijven wat je stijl is. Wat je prettig vindt om te dragen, waar je gelukkig van wordt, waarin je je zelfverzekerd in voelt, van welke stijl ga jij stralen en durf je gezien te worden of in op te vallen. Neem hier even op je gemak te tijd voor. Zoek een rustig plekje, pak er een kopje thee bij en bedenk eens wat jij het liefste zou willen. Hou hierbij nog geen rekening met wat je wel en niet zal staan, het gaat er namelijk om dat je hiermee kunt achterhalen wat je stijl is. Vind je omschrijven lastig, maak dan een collage.

Je eigen stijl

Na het omschrijven of het maken van een collage, kun je zien wat jouw stijl is. Dan is het handig als je ook nog omschrijft, onderzoekt of test wat de kenmerken van jouw eigen stijl zijn. Zoals bijvoorbeeld;

Welke kleuren horen er bij jouw stijl? Welke silhouetten doen jou in je stijl tot zijn recht komen? En wat zijn de styling kenmerken van jouw stijl. Zijn dat veel jurken en rokken? Eenvoudige tops? Veel sjaals en lange kettingen? Veel tricot of rekbare stoffen? Smalle tailles? Wijde rokken? Korte jasjes? Veel groenen, blauwen en koraal?

Al deze dingen zorgen voor jouw eigen persoonlijke stijl profiel. En nog leuker is het om je persoonlijke stijl profiel ook nog een naam te geven. Zo wordt het nog meer eigen.

Heb jij een eigen persoonlijke stijl achterhaald?

Dan ben ik benieuwd hoe de inhoud van jouw kast op dit moment klopt met jouw eigen stijl. Hoogstwaarschijnlijk gaat daar nog wel wat mis! Anders zou je namelijk geen last hebben van het  ‘Help ik heb niets om aan te trekken’ gevoel.

Check daarom je kledingkast en kies je 100% favorieten kledingstukken. Vermoedelijk voldoen deze al grotendeels aan jouw persoonlijk gewenste stijl.

Vouw alles wat je niet bevalt en niet bij jouw stijl past op en leg het onderin de kast. Heb je het na een maand nog niet terug gepakt dan is het simpelweg weg ermee. Maak vervolgens met de kledingstukken die over zijn setjes en combinaties. Denk ook out of the box. Maak foto’s van deze setjes en plaats ze aan de binnenkant van je kledingkast. Zo zie je in 1 opslag al je keuzemogelijkheden en wordt het ‘Help, ik heb niets om aan te trekken’ gevoel aanzienlijk verminderd.

Succes en veel plezier.

Liefs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.