anydress logo zwart
Menu
Blog naaimachine

Een naaimachine naait en een nietmachine niet!

Wat is nu een goede naaimachine om aan te schaffen?

Bijna wekelijks krijg ik deze vraag? Zoals bij veel vragen in mijn vak is deze vraag niet met één antwoord af te doen. Het is namelijk afhankelijk van een aantal factoren:

– Wat kan ik met een machine?
– Wat wil ik met een machine?
– Wat zijn mijn verwachtingen?
– Welke prijs kwaliteit verhouding?

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Daarom zal ik eerst iets vertellen over verschillende merken en de dingen die daarover bekend zijn.

Een Bernina: Staat vooral bekend als de Rolls Royce onder de naaimachines. Over het algemeen is de prijs daar ook naar! Het zijn mooie geavanceerde machines met mega mogelijkheden. Naar mijn mening (de nieuwste modellen) redelijk ingewikkeld te bedienen door middel van een computer.

Een Singer:  Vooral vroeger bekend als DE naaimachine! Elke vrouw had er ééntje in huis. Goede kwaliteit, degelijke prijs. Tegenwoordig echter staat de Singer vooral bekend als een goedkoop model wat bij diverse winkelketens voor nog geen 100 euro wordt aangeboden. De volledige machine is tegenwoordig dan ook van plastic.

Een Husqvarna: Een degelijke hoge kwaliteit Zweedse naaimachine voorzien van eenvoudige bediening.

Een Janome: Een Japanse tegenwoordig veelal computergestuurde lichte en zachte naaimachine. Maar één van de weinige machines met een snelheidsregulering. Zeer fijn voor onervaren naaisters en tiener naaisters.

Een Pfaff: Omdat een naaimachine van nu meer kan dan alleen maar naaien, is de bediening in een aantal gevallen moeilijker. Bij een Pfaff is dat echter niet het geval, want ze zijn allemaal gemakkelijk bedienbaar. Het design is dan ook simpel, heeft duidelijke en dynamische vormen en maar enkele knoppen.

De Pfaff is ook goed te vinden op marktplaats e.d. Een eenvoudige machine die veel aankan en lang mee gaat. Dit is ook de reden waarom ik deze zelf in het atelier van Any Dress gebruik. Maar wat is nu het antwoord op de veelgestelde vraag ‘Wat is nu een goede naaimachine om aan te schaffen?’

Blog brother innov

Ik raad je aan om te investeren in je naaimachine. Als je net begonnen bent met naaien en nog niet zeker weet wat je wilt, huur dan een machine op de modevakschool waar je les hebt. De werking van de naaimachine kan namelijk van grote invloed zijn op het plezier wat je aan het naaien beleefd.

Op dit moment zou ik gezien de gemiddelde verwachtingen en wensen van cursisten een Brother Innov-15 (’18, inmiddels opgevolgd door de Brother Innov-20, 27 of 35) aanraden. Een naaimachine welke in 2014 is uitgeroepen tot beste koop door de consumentenbond.

Een leuke lichte en stille machine, met voldoende steekmogelijkheden, eenvoudig in de bediening, computergestuurd en voorzien van een aantal handigheidjes.

Mocht je verder nog vragen hebben, stel ze gerust! En anders wens ik je van hier uit veel naai plezier.
Lfs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.