Blog_Na de workshop ‘Jurk in 1 dag’, volgenden als snel de naailessen en Sewing Saturdays.

Na de workshop ‘Jurk in 1 dag’, daarna volgenden als snel de naailessen en Sewing Saturdays.

Ontdek het verhaal van Sylvia, een cursist bij Any Dress, die haar naaivaardigheden heeft ontwikkeld en nu kleding maakt die perfect bij haar figuur past. Leer over de workshops, Sewing Saturdays en de unieke voordelen van naailessen. Schrijf je nu in en start jouw creatieve naaiproject!

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik super trots op mijn bedrijf. Natuurlijk vertel ik graag over de leuke dingen die ik doe. Maar ja, ik kan van alles zeggen, daarom heb ik de rubriek ‘Cursist aan het woord’ gestart.

Cursisten van mij worden geïnterviewd door Saskia van Taaltut, waarna zij dit heeft uitgewerkt in dit Speldenprikje. Deze week Sylvia, veel leesplezier.

Drie jaar geleden begon Sylvia met naailessen bij Any Dress. Op zoek naar een creatieve hobby, besloot ze haar basisvaardigheden in het naaien verder te ontwikkelen. Van haar moeder leerde ze ooit de basis, maar nu had ze een doel : “Ik wilde kleding maken die écht bij mijn figuur past,” vertelt Sylvia. En dat is precies wat ze nu kan en doet.

Van Jurk in 1 dag naar een perfect passend slaapshirt

Sylvia begon bij Any Dress met de workshop ‘Jurk in 1 dag’. “Ik had er zoveel plezier in, dat ik daarna direct op naailes ben gegaan,” zegt ze. Omdat Sylvia erg lang is, loopt ze in winkels vaak tegen het probleem aan dat kleding net te kort is. Ze startte haar naailessen met een simpel, warm slaapshirt dat wél lang genoeg was. “Het was zo fijn om eindelijk iets te dragen dat precies paste zoals ik het wilde.”

Van favoriete broek naar gevarieerde garderobe

Na het slaapshirt ging Sylvia aan de slag met een broek met rechte wijde pijpen, gemaakt van travelstof. “Die broek zat zo lekker en stond zo goed, dat ik hem daarna ook nog in een paar andere kleuren heb gemaakt,” vertelt ze trots. Maar het bleef niet bij broeken. Sylvia maakte ook een zomerrokje. Allemaal items voor haar garderobe die niet alleen mooi staan, maar ook comfortabel zijn en precies passen bij haar lengte en stijl.

De nieuwe uitdaging: een gilet naaien op Sewing Saturday

Nu is Sylvia toe aan een nieuw project: een gilet maken. Hiermee start ze tijdens een van de Sewing Saturdays bij Any Dress. “Linda organiseert deze dagen plus minus drie keer per jaar. Je kunt je via de website inschrijven en dan ga je een hele dag, van 10 tot 17 uur, aan de slag in het atelier. Het is een perfecte kans om veel meters te maken of juist aan een lastig project te werken,” legt Sylvia uit.

Wat de Sewing Saturday extra leuk maakt, is de gevarieerde groep deelnemers. “Er melden zich mensen aan uit verschillende naailessen, maar er komen ook mensen die geen reguliere lessen volgen bij Linda. Dat zorgt steeds voor een leuke, wisselende groep,” vertelt ze. En na een dag intensief werken, is er de optie om samen met de groep uit eten te gaan, wat de dag helemaal compleet maakt.

Naailes is meer dan alleen de techniek leren

Tijdens haar lessen bij Any Dress heeft Sylvia niet alleen naai-technieken geleerd, maar ook andere waardevolle lessen. “Geduld hebben! En heel goed naar het patroon en naar mijzelf kijken,” zegt ze. “Ik heb geleerd om op mijn eigen creativiteit te vertrouwen. Want er kan nooit iets niet. Linda komt altijd met een oplossing als ik denk dat iets niet kan.”

Ze wordt door Sylvia geprezen om haar praktische aanpak, haar humor en haar dienstbare houding. “Linda is echt een fijne naai-juf,” zegt Sylvia.

De toekomst: patroontekenen en online leren

Sylvia heeft nog plannen genoeg voor als het gilet klaar is. “Ik wil nog een keer de cursus patroontekenen volgen. Linda heeft een hele mooie en praktische online leeromgeving gebouwd met ontzettend veel informatie en voorbeeldfilmpjes. Heel erg uitgebreid en handig om dingen nog eens terug te zoeken,” vertelt ze. De online cursussen van Any Dress zijn volgens Sylvia laagdrempelig en ideaal voor iedereen die wil beginnen met naaien. “Twijfel je nog? Gewoon doen, hoor!”

Wil jij ook zoals Sylvia je eigen kleding leren maken en een creatieve hobby oppakken? Schrijf je dan in voor de naailessen of een van de Sewing Saturdays.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen:

meer zoals dit:

Ebook naaiwijzer

E-BOOK: 5 VEEL VOORKOMENDE FOUTEN!

WAAROM JOUW ZELF GENAAIDE KLEDING NIET STAAT.