Welke cursist type ben jij?

Sommigen van jullie weten misschien wel dat ik zo nu en dan stagiaires in mijn bedrijf heb. Wat een stagiaire precies binnen mijn bedrijf doet verschilt per stagiaire, maar ligt ook aan de opdrachten die ze meekrijgen van school.

Zo kreeg één van mijn stagiaires de opdracht te onderzoeken wat voor soort cursisten er eigenlijk bij mij op les zaten. En daar kwam onderstaande uit!

1. De “Dat Lukt Mij Toch Niet”-cursist. Een erg onzeker type dat meer kan dan ze denkt. Met een beetje aansporen, helpen, voordoen en motiveren van mijn kant komt ze er echter wel.

2. 
De “Ik Zit Op Naaicursus Maar Eigenlijk Vooral Voor Het Beppen”-cursist. Deze cursist is vaak heel gezellig, al is praten en werken tegelijkertijd niet altijd haar sterkste punt. Ze vermijdt stiltes door met iedereen een gesprekje aan te knopen, zelfs als dat betekent dat ze aan het einde van de les niet veel heeft gedaan.

3. De “Mij Hoor En Zie Je Niet”-cursist. Als tegenpool voor de bovengenoemde cursist, hebben we de stille muis. Zij is druk aan het werk en hoor je dan ook alleen als ze een vraag heeft.

4. De “Ik Heb -2 Weken”-cursist. Heeft het liever gister dan vandaag af. Stelt onmogelijke deadlines aan zichzelf, maar gaat er altijd met volle vaart in, ook al worden de deadlines meestal 😉 niet gehaald.

5. 
De “Vertel Me Alsjeblieft Meer”-cursist. Zij hangt aan je lippen wanneer je iets aan het uitleggen bent. Elk stukje informatie zuigt ze als een spons op, al blijft het niet altijd even goed hangen. Ze is erg geïnteresseerd en stelt interessante vragen.

6. 
De “Super fan”. Deze cursist vindt alles wat er gedaan wordt super interessant en schroomt dan ook niet om model te zijn voor een doorpas. Ze doet graag mee met alle lessen en alle workshops en is er altijd enthousiast over.

Het leuke is dat er vaak in elke groep wel een aantal verschillende cursistentypes zitten. Waardoor er altijd een leuke en evenwichtige dynamiek ontstaat. En hetgeen ik persoonlijk nog het meest bijzondere vindt, is dat de juiste cursisten meestal automatisch bij elkaar in een groep komen. Zonder dat ik daar de hand in heb!

Wat mij nu wel nieuwsgierig maakt? In welke cursist herken jij je? Ongeacht of je nu wel of geen lessen bij mij volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anydress.nl gebruikt geanonimiseerde analytische cookies, mogen we ook onze marketing cookies in je browser plaatsen om de website en ons aanbod nog beter te maken? Klik dan snel op 'Akkoord'