Voorkom een toeristenuiterlijk tijdens je vakantie.

toeristenuiterlijk

Persoonlijk vind ik het altijd erg vervelend als ik op een fijne vakantie ben, dat er voordat ik überhaupt een woord heb gezegd al geconcludeerd wordt dat ik een Nederlandse ben. Niet dat ik mezelf schaam voor mijn nationaliteit, maar ik wil er gewoon niet uitzien als een Nederlandse toerist. Dus ging ik op zoek hoe ik dit in de toekomst kan voorkomen.

Een paar voorbeelden van Vakantieflops

 1. Hul jezelf niet van top tot teen in sportkleding. Dit doe je ook niet als je je in je eigen leefomgeving begeeft en er op uit gaat. Ook al is het nog zo comfortabel, het is te casual en daarnaast moeilijk te combineren met je vakantie capsule wardrobe.Wil je toch comfortabel? Kies dan liever voor een wat nettere trui, slanke broek en lekkere schoenen waarop je afstanden kunt afleggen.
 2. De weersomstandigheden op je vakantie heb je niet altijd in de hand, maar als je je omgeving niet duidelijk wilt laten weten dat je een toerist bent, dan is het vooral slim om niet zo’n plastic regen poncho te kopen of mee te nemen.Zorg liever voor een wat nettere jas zoals bijvoorbeeld een trenchcoat of waxcoat. Zo spaar je het milieu, want je hoeft je plastic regenponcho niet weg te gooien en de jas kan in zijn geheel dienen als je vakantiejas. Ook als het zonnetje schijnt, maar het nog wat frisjes is.
 3. Draag juist niet de welbekende en rugzak, niet op de rug, maar ook zeker niet op de buik. Het is diefstal gevoelig, en geeft al gauw aan dat je toerist bent, kies liever voor een crossbody bag, deze zorgt er ook voor dat je je handen vrij hebt.
 4. Geen flip-flops. Flip flops zijn bedoeld voor op het strand, in de tuin of aan de rand van het zwembad. Indien je ze daarvoor tijdens je vakantie gebruikt neem ze dan zeker mee, maar ga er niet mee op wandeltocht, rondreis of ander soortige excursie.
 5. Je camera. Hang je camera niet opzichtig op je buik! En loop ook niet constant met je selfie-stick met je telefoon eraan in je het rond te zwaaien. Als men door alle hiervoor genoemde punten nog niet wist dat je toerist was, dan geef je jezelf hiermee zeker prijs.

Kleding heeft dus een grote invloed op je uiterlijk en of je er als toerist uitziet of niet. Het beste is het dan ook om ervoor te zorgen dat je eruitziet zoals je er thuis ook uitziet. Al snap ik dat dat niet bij elke soort vakantie tot de mogelijkheden behoord, maar probeer een beetje in te blenden in je vakantiebestemming. Door je in elk geval te houden aan de lokale regelgeving, dresscodes en gewoontes.

Voordelen

Natuurlijk is er helemaal niets op tegen om eruit te zien als toerist, echter het heeft ook voordelen om er niet uit te zien als een toerist. Namelijk:

 • Je bent minder gevoelig voor diefstal
 • Het zorgt ervoor dat je minder gevoelig bent voor zakkenrollen
 • Je bent minder zichtbaar voor lokale verkopers en excursieverkopers
 • Contact maken met de locals zal veel gemakkelijker zijn
 • Ik ben ervan overtuigd dat je een betere indruk krijgt van je reislocatie omdat de lokalen je niet als bedreiging of vervelend zien

Uiteindelijk zal het altijd lastig zijn om jezelf niet als toerist prijs te geven, maar je kunt er dus zeker voor zorgen dat het niet bij de eerste blik al duidelijk is.

Welke trucs hanteer jij om er tijdens je vakantie niet uit te zien als een toerist??

Fijne vakantie alvast 🙂

 

Lfs Linda

2 reacties op “Voorkom een toeristenuiterlijk tijdens je vakantie.

 1. Agnes Vermeulen zegt:

  Rondlopen met een plattegrond aan je hand geplakt helpt ook niet mee. Die pak ik alleen uit hoge nood. Ik doe altijd alsof ik de weg al weet en probeer zo nonchalant mogelijk rond te lopen.

  • AnyDress zegt:

   Oja, das ook een hele goeie. Ik stop hem zelf altijd in mijn tas, maar haal hem er wel regelmatig uit. Mijn oriëntatie is namelijk alles behalve goed hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

NU DOWLOADEN
Gratis de beste 12 naaitips in je mailbox
Na inschrijving ontvang je 1 x per twee weken het laatste nieuws van Anydress in je mailbox

Anydress.nl gebruikt geanonimiseerde analytische cookies, mogen we ook onze marketing cookies in je browser plaatsen om de website en ons aanbod nog beter te maken? Klik dan snel op 'Akkoord'