Tips voor appelvormig figuur

Je bent O Shape!

Bij de O Shape of het appelvormige figuur zit het gewicht ‘in the middle’: rond de borsten, buik en billen. Als O shape heb je brede schouders, flinke borsten en slanke benen. Veel vrouwen worden een appel als ze in de overgang zijn of wat ouder worden.

Hoe laat jij jouw O Shape figuur voor je werken?

#Tip 1: Creeer de juiste verhouding
Draag ruimvallende kleding van soepel vallende stoffen. Hiermee breek je het volume dat je  hebt aan de boven kant van je lichaam. Dit doe je door het accent te leggen op de mouwen of de hals en benen. Het is de kunst langer te lijken door  taps toelopende langere rokken, broeken met rechte pijpen of te spelen met geprinte leggings of panty’s.

#Tip 2: Halszaken
Zorg voor lucht rond je hals. Een soepel vallende V-hals of lage ronde hals is zeer geschikt voor je. Minder geschikt zijn hooggesloten halzen en colletjes.

#Tip 3: Hoe gebruik je kleur en prints?
Het gebruik van kleur en prints kan veel voor je doen. Kies voor je bovenlichaam gedekte kleuren en rustige prints terwijl je het voor je onderlichaam wat uitbundiger mag toepassen. Maar pas op: grote prints werken averechts. Kies voor  kleurig geprinte leggings en panty’s of draag opvallende schoenen. Massieve stoffen of die leuke grof gebreide truien, vesten, jurken zijn helaas iets minder geschikt voor jou.

#Tip 4: Wat te doen met je taille?
Als je ruimvallende tops draagt, draag dan geen riem. Als je wel kiest voor een riem, kies dan een brede riem in dezelfde kleur als je kleding.

#Tip 5: Beenwerk
De slanke benen van het O Shape figuur laten veel toe omtrent broeken en rokken. Strakke broeken staan haar mooi maar draag ze niet te strak. Hoe lang de pijpen of zoom is, maakt niet heel veel uit; ze kan zowel korte als lange kleding hebben. Ook dessins of details zijn geen probleem. Kijk echter wel uit met wijde rokken of te grote broeken; die kunnen juist weer in je nadeel werken. Laat je benen zien in de plaats van ze te verstoppen!

#Tip 6: (Hand)tassen
Een (hand)tas is een goed middel om de aandacht weg te trekken bij je bovenlichaam en je onderlichaam te accentueren. Dit kan je doen door een heuptas of een tas met een lang hengsel te kiezen. Door het naar beneden brengen van deze accessoires, kijken mensen namelijk automatisch naar je heupen en benen.

#Tip 7: Badpakken en bikini’s
Bij een O Shape figuur is het goed om eerst na te gaan of je iets wilt verhullen en zo ja, wat dit precies is. Een broekje met een verhoogde taille werkt bijvoorbeeld een buikje weg terwijl een tankini of badpak vanaf boven minder huid laat zien. Vaak is het belangrijk om op te letten wat voor soort ondersteuning je boezem heeft in badkleding; een goed zittende bovenkant laat je automatisch slanker lijken. Vanwege de mooie benen die kenmerkend is voor dit figuurtype, mogen deze best benadrukt worden door een hoog uitgesneden broekje.

#Tip 8: Jasjes en colberts
Met een sluiting op middenvoor doorbreek je de vlakte die kan ontstaan door dit figuur. Een colbert of jasje staat dit figuur dus heel goed. Houdt bij voorkeur de bovenkant van het jasje open om zo een V-hals te creëren. De lengte mag aan de korte kant zijn.

#Tip 9: Jeans
Een O Shape figuur heeft over het algemeen hele slanke benen. Dit kan je dus zeker laten zien met een skinny jeans. Een verhoogde taille verdoezelt een eventueel buikje.

#Tip 10: Rokken
Met de mooie benen van de Miss O kom je goed weg met korte rokken in heel veel stijlen. Kies bijvoorbeeld voor een opvallend dessin of een felle kleur in combinatie met een rustige top.

#Tip 11: Jurken
Een jurk met aparte zakken, leuke details of vrolijke prints zal dit figuur niet misstaan. Maak hem af met een lagere hals zoals een V-hals. Omdat de benen van de Miss O over het algemeen haar sterkste punt zijn, zal een korte rok in combinatie met interessante schoenen ook een goede keuze zijn. Dus laat de zwarte kleding liggen en probeer iets nieuws uit!

#Tip 12: Hakken
Om meer aandacht naar je benen te trekken, is het leuk om een keer aparte schoenen aan te doen. Dit kan door het gebruik van felle kleuren, drukke prints of een apart ontwerp. Denk er hierbij wel om dat je een hak kiest die ongeveer net zo breed is als de schoen zelf, zoals een blok- of een sleehakken. Zo blijft je lichaam goed in balans.

Miss O shape

Bestel direct patronen

of stel een vraag