Tips voor Miss A

De meest voorkomende vorm onder vrouwen in Nederland, je bent Miss A!

Miss A of de peer-vorm, komt het meest voor onder Nederlandse vrouwen. Het gewicht zit rond je heupen, je bovenbenen zijn in verhouding zwaarder, en je schouders zijn (optisch) smaller dan je heupen. Miss A heeft een slanke taille, dus daar kun je wat mee! Kies voor jurk of rok met een wijd uitlopende of gerende rok. Draag geen broeken met (band)plooien. Helaas zijn skinny’s minder geschikt voor jou want het is beter strakke pijpen te vermijden.

Hoe laat jij jouw Miss A figuur voor je werken?

#Tip 1: Creëer de juiste verhouding
Voor Miss A is het belangrijk om goede verhoudingen te creëren. Leg het accent op je bovenlichaam en zorg voor volume bij je schouders. Dit doe je door een vlindermouwvorm, een pofmouwtje, jasjes met pailletten of schoudervullingen te dragen.

#Tip 2: Halszaken
Kies voor een lager uitgesneden hals zoals een V-hals, valhals of brede ronde hals, of draag een mooie sjaal of ketting.

#Tip 3: Hoe gebruik je prints en kleur?
Op je bovenlichaam mag je gerust wat grotere en meer opvallende prints dragen of een felle kleur. Kies voor de onderkant gedekte effen kleuren. Als je toch een geprinte broek of rok wilt dragen, kies dan voor wat kleinere prints aan de onderkant.

#Tip 4: Benadruk je taille
De meeste Miss A’s hebben een slanke taille. Benadruk je taille met een brede ceintuur.

#Tip 5: Beenwerk
Omdat Miss A vaak wat zwaardere bovenbenen heeft, is het mooi om broeken en rokken op de knie of over de hak te dragen. Door het dunste gedeelte van je benen te accentueren, lijkt de rest ook slanker. Door de zoom over de hak te dragen, worden de benen langer gemaakt. Vermijdt strakke modellen zoals een skinny jeans, kies in de plaats daarvan voor een recht of uitlopende pijpen. Gerende en A-lijn rokken verdoezelen de benen helemaal maar mocht je toch liever een rechte rok dragen, trek deze dan wat meer naar beneden: door hem tussen je taille en heupen in te dragen, is de overgang minder drastisch.

#Tip 6: (Hand)tassen
Een slanke taille mag best benadrukt worden, daarom is het mooi om een tas te gebruiken die in het midden van je romp valt. Dit kan een schoudertas zijn maar ook een variant met langere hengsels. Mocht je toch voor iets anders willen gaan, houd de hengsels dan in de binnenkant van je elleboog of in je hand.

#Tip 7: Badpakken en bikini’s
Met een A-figuur heb je bijna net zo veel keuze als de medemens met een X-figuur. Kies wel liever voor een effen onderkant of broekje, zodat de heupen optisch worden verminderd en de nadruk op de bovenkant komt. Qua vorm staat een bikinibroekje met een verhoogde taille beter dan eentje die op de heupen eindigt. Voor de bovenkant zijn franjes of andere details aan te raden.

#Tip 8: Jasjes en colbert.
Jasjes en colberts staan mensen met een A-figuur heel goed. Vooral wanneer deze getailleerd zijn en net boven de heupen of in de taille eindigen.

#Tip 9: Jeans
Met een peerfiguur is het doel ofwel de heupen verkleinen of laten zien. Het laten zien kan heel goed met een skinny jeans terwijl een getailleerde broek net iets minder prijsgeeft ondanks dat hij toch nauw aansluit. Met behulp van grote zakken en weinig sierstiksels zorg je ervoor dat je heupen worden verminderd. Een broek met uitlopende pijpen maakt dat je wat meer in evenwicht komt, net als een recht model. Welk model je ook kiest, een donkere broek in één kleur (dus zonder wassingen) zitten over het algemeen het mooist.

Miss A shape

Bestel direct patronen

of stel een vraag