Pimp je basic lingerie

Inmiddels weten de meesten van jullie dat ik naast het naaien van kleding ook mijn eigen lingerie naai. Mijn vriendin Cassandra van Lijfgoed heeft mij de kneepjes van het lingerie naaien bijgebracht en zal beamen dat ik in het lingerie naaien volledig mijn eigen stijl heb ontwikkeld.

Lingerie naaien

Lingerie naaien is niet moeilijk al lijkt dat voor velen wel zo. Hetgeen ik wel als lastig heb ervaren is het creëren van de juiste pasvorm. Je kunt bij lingerie namelijk niet tussentijds doorpassen, zoals dat bij bovenkleding wel kan. Inmiddels heb ik zowel voor mijn slip als mijn bh de juiste pasvorm gevonden en naai ik een leuke slip in een uur.

Echter de bh kost wat meer tijd en ik ben de laatste tijd aan het stoeien met mijn beugels, die zitten niet zo comfortabel.  Met als gevolg dat ik al diverse slips had genaaid Maar er geen bh bij heb.

Basic BH’s

Dus besloot ik, na al die jaren dat ik al zelf lingerie naai, een aantal basic bh’s aan te schaffen.

Naast dat het naaien van lingerie heel leuk is, draagt het veel fijner dan gekochte lingerie omdat het is aangepast aan jou lijf. Oké toegegeven de gekochte bh’s zitten behoorlijk comfortabel, maar de vleugeltjes onder de oksel zitten niet zo netjes ingepakt als bij een zelfgemaakte bh. Maar door de aanschaf van zwarte en een witte basic bh had ik wel ineens weer 2 nieuwe setjes om te dragen.

Nu is 2 setjes niet veel als je volledig la met lingerie vervangen moet worden, dus kocht ik ook nog een licht grijze bh met 2 slips. Al snel bleek dat ik het kopen van lingerie verleerd ben want de 2 slips die ik kocht waren te groot en dat merk je pas echt als je ze een dag gedragen hebt en ruilen dus niet echt meer een optie is.

Pimp it

De slips heb ik dus maar zelf verkleind. En uiteindelijk vond ik de bh ook best saai. En dan kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan. Ik vond nog een mooi kantje tussen mijn opdrachten restanten. Knipte het kant voorzichtig uit en naaide het handmatig op mijn bh. Conclusie, beetje van mezelf en een beetje van de winkel. Toch altijd nog origineler dan een standaard set.

Naai jij al je eigen lingerie? En zou jij het aandurven je gekochte set te pimpen?

 

Lfs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

NU DOWLOADEN
Gratis de beste 12 naaitips in je mailbox
Na inschrijving ontvang je 1 x per twee weken het laatste nieuws van Anydress in je mailbox

Anydress.nl gebruikt geanonimiseerde analytische cookies, mogen we ook onze marketing cookies in je browser plaatsen om de website en ons aanbod nog beter te maken? Klik dan snel op 'Akkoord'