Nieuwe seizoen, nieuwe stoffen, start lessen

Blog Stofinkopen

Nieuwe lesseizoen

We zijn er bijna weer klaar voor! De start van het nieuwe lesseizoen, nog een kleine 2 weekjes en we zitten weer vol in het lesrooster 2017-2018. Hopelijk hebben jullie heerlijk genoten van de afgelopen vakantieperiode en ben je lekker weg geweest om bij te komen en nieuwe inspiratie op te doen.

Ikzelf heb op halve kracht in het atelier doorgewerkt, want er was nog wel het e.e.a. voor te bereiden voor het nieuwe lesseizoen. Zo is er een heel nieuw scala aan workshops (waarover later meer 🙂 ) en ben ik afgelopen week met mijn collega Cassandra van Lijfgoed op stoffeninkoop geweest.

Stoffen inkoop

In totaal bezochten we 5 verschillende groothandels in Nederland om voor het nieuwe lesseizoen nieuwe aanwinsten te verzamelen. En wat waren de verschillen groot.

    • Bij groothandel 1 werden we welkom ontvangen. Er werd iemand bijgehaald die ons een rondleiding gaf door het gehele bedrijf, waarbij we eindigden in de stalenkamer. Denkende dat we nu wel op ons gemak konden gaan shoppen, kwamen er nog allemaal stalen naar boven van stoffen die we nog konden bestellen. Deze waren namelijk nog niet in huis. Na 1,5 uur mochten wij op ons gemak gaan snuffelen. Na nog eens 1,5 uur later was de helft van de buit in order en lag de andere helft in mijn auto.
    • Bij groothandel 2 werden we vanaf het midden van de loods welkom geheten, waar een groepje mannen aan een ronde tafel zaten. De heren hadden namelijk net koffiepauze. Men schreeuwde ons toe of we ook koffie wilden en dat we op ons gemak mochten rondkijken. Na een half uurtje kijken, een kop koffie, de overdracht van het administratieve werk naar de jongere garde, konden we ook hier weer een aantal plankjes met stoffen in de auto schuiven.
    • Na een overnachting in een mooi en spiksplinternieuw hotel was het de volgende dag tijd voor groothandel 3. We kwamen een luxe showroom binnen, waar alles heerlijk geordend en overzichtelijk was uitgestald. We werden welkom geheten, kregen koffie en uitleg over de prijslijst, waarna we rustig mochten snuffelen. Tussen de bedrijven door werd er regelmatig gecontroleerd of er nog wat voor ons gedaan kon worden en of we nog van extra koffie voorzien wilden worden. Na een zoektocht van een uurtje of 2 begon de auto aardig vol te raken en het budget te slinken.
    • Op naar groothandel 4, een nogal vreemd welkom. De eerste vraag luidde ‘Wat doet u precies?’ Nadat de meneer hoorde dat ik een modevakschool bezit, was het snel over met het enthousiasme. Hij zat niet te wachten op mensen die elke keer kwamen om kleine plankjes te kopen. Toen wij daarop besloten dat we hier dus snel klaar waren, vanwege het hartelijke welkom, was meneer ook nog verongelijkt dat we hem verkeerd hadden begrepen. Tuurlijk…..
    • En last but not least, na een half uurtje rijden groothandel 5. Een net welkom, koffie, en na een klein kwartier mochten wij snuffelen in de stalen stellingen. Na nog wat geharrewar over de prijzen, het uitzoeken van een aantal mooie basisstoffen en het afrekenen, was de auto toch best wel vol.

Zoals jullie lezen, is het dus best een aardige onderneming om voor jullie al die leuke, gave en niet al te duur geprijsde stoffen te vinden. Want in het nieuwe seizoen willen jullie natuurlijk weer heel veel mooie nieuwe dingen maken. Daarom krijgen jullie lezers van dit blog nu van mij een speciale kans. Tijdelijk zijn de ingekochte stoffen voor jullie in de voorverkoop beschikbaar. Beschikbaar tot de start van het seizoen op 30 augustus 2017. Dus kijk snel op deze pagina en maak gebruik van deze unieke kans.

 

Lfs Linda

Wil jij in het vervolg geen blog missen?? Schrijf je dan direct in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

NU DOWLOADEN
Gratis de beste 12 naaitips in je mailbox
Na inschrijving ontvang je 1 x per twee weken het laatste nieuws van Anydress in je mailbox

Anydress.nl gebruikt geanonimiseerde analytische cookies, mogen we ook onze marketing cookies in je browser plaatsen om de website en ons aanbod nog beter te maken? Klik dan snel op 'Akkoord'