Jij maakt zeker al je kleding zelf?

Blog kopie vest/jasje

Een zeer regelmatig gestelde vraag is ‘Jij maakt al je kleding zeker zelf?’. I wish, als ik de tijd had heel graag, maar net als bij elke schilder of glazenwasser is mijn kledingkast altijd pas als laatste aan de beurt.

Omdat ik het toch jammer vindt ga ik proberen in 2019 in elk geval elke maand 1 kledingstuk voor mezelf te maken. Maar pin me er niet op vast, want zowel zakelijk als privé is er niets zo veranderlijk als mijn planning.

Januari project

Ik besloot om het mezelf in de maand januari niet al te moeilijk te maken, en een jasje na te kopiëren wat ik in het voorjaar graag draag. Het heeft voor de verhouding van mijn lichaam de perfecte lengte, alleen in de wintermaanden vind ik 2/3 mouwen een beetje koud.

Mm-er werk

Tijdens mijn kerstvakantie naaide ik een jurk die al een aantal maanden geknipt lag. Alleen heb ik de jurk nog niet echt gedragen in verband met de temperaturen en een ontbrekend bijpassend vest/jasje. Zodoende besloot ik gebruik te maken van mijn laatste metertje blauwe punta di Roma. Het paste allemaal net wel of net niet, maar omdat ik mijn zinnen op een blauwe vest/jasje had gezet besloot ik dat een extra naadje in het beleg mij in dit geval niet kon deren.

Afwerking

Ondanks dat ik prima weet hoe het moet, heb ik een hekel aan het voeren van jasjes. Ik vind het een heel gedoe. En mijn geduld laat me hier dan ook regelmatig in de steek. Wel hou ik van een mooie afwerking, vandaar dat ik al mijn naden heb afgebiesd met biaisband in Burberry stijl. Een ander zou dit misschien gedoe vinden, maar ik vind dit dus juist leuk. Juist omdat je dan lekker uit kunt pakken. Niets zo leuk als een basic vest/jasje met een afwerking die lekker opvalt, ook al ziet waarschijnlijk niemand het.

Afwerken door middel van biaisband lijkt misschien moeilijk, maar niets is minder waar. Daarom geef ik jullie ook even een korte uitleg.

  • Als eerste stik je je naden en strijkt deze open.
  • Dan vouw je het biaisband open en stikt deze in de vouwlijn op de goede kant van je naad.
  • Sla het biaisband om je naad heen naar achter en speld deze vast
  • Stik vervolgens op de goede kant van je naad, net naast je biaisband door
  • En je naad is afwerkt!
  • Simpel toch?

Ombiezen met biaisband

Het eindresultaat

Zo werkte ik alle naden, zomen en het beleg van het vest/jasje af. Zette ik de rits erin en had ik binnen No Time een kopie van mijn fijne vest/jasje. Daarnaast voldoet het jasje ook nog aan de regels van mijn kledingcapsule, namelijk dat er minimaal  3 verschillende combinaties mee te maken zijn. Nieuwsgierig naar deze combinaties? Check dan mijn Instagram of Pinterest pagina.

Show jij ons ook je gekopieerde kledingstuk?

 

 

Succes

Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

NU DOWLOADEN
Gratis de beste 12 naaitips in je mailbox
Na inschrijving ontvang je 1 x per twee weken het laatste nieuws van Anydress in je mailbox

Anydress.nl gebruikt geanonimiseerde analytische cookies, mogen we ook onze marketing cookies in je browser plaatsen om de website en ons aanbod nog beter te maken? Klik dan snel op 'Akkoord'