Een beetje van mezelf en een beetje van Burda

Februari project Blog

Eén kledingstuk per maand. Je gelooft het of niet, in de maand februari kwam ik al in de problemen en moest ik de laatste stiksels van mijn project in maart nog zetten.

Februariproject

Deze maand koos ik voor een t-shirt uit de Burda van januari 2019, model 113B. Het leuke aan dit t-shirt leek mij de schuine onderkant. Daarnaast had ik een gestreept stofje al bijna 2 jaar in mijn voorraad liggen, welke gelijk in mijn gedachte omhoog kwam toen ik het model zag. Ook nog eens in mijn lievelingskleur (weten jullie inmiddels al wat dat is?), dus dit kon niet mislukken.

Stap voor stap

Ik nam het patroon in maat 42 over van het patroonblad, meette het geheel na en legde vervolgens de patronen op de stof. Nu is het leuk dat je een stofje wat al tijden op de plank ligt eindelijk gaat gebruiken, maar soms loop je tegen een probleempje aan. Zoals in dit geval. Ik had namelijk niet genoeg stof om de totale mouwlengte te kunnen knippen, daarom besloot ik er boorden aan te maken waarbij de strepen gedraaid waren.

Doorpas

Helaas bleek dit resultaat wat tegen te vallen tijdens mijn eerste doorpas. Gelukkig was de maat van het t-shirt wel goed. De manchetten gingen er dus weer af, maarja nu waren mijn mouwen nog steeds tekort. Als je tegen zoiets aanloopt ben je geneigd om direct een oplossing te willen verzinnen, wat over het algemeen niet zo wil werken omdat je moet op zo’n moment.

Beetje van mezelf

Ik hing mijn t-shirt dus op de pop en dan begint het proces een soort van vanzelf. Ik ga iets anders doen en dan in mijn onbewuste komen er oplossingen bovendrijven. ‘Misschien is het wel leuk om contrasterende manchetten te maken’, ‘Dan maak ik ook een contrasterende hals- en heupbies’, ‘eerst maar even op het werk checken of ik een leuke contraststof kan vinden’.

De oplossingFebuari project

Tussen de stalen van Kriatief vond ik een leuke fuchsia roze boordstof. Welke qua kleur perfect aansloot bij mijn streepjes en ook nog dezelfde glim had. You go bling bling or you don’t , hahaha.

Toen het boordstof eenmaal binnen was kon ik verder met mijn t-shirt. Roze boordje aan de mouwen. Ik tekende dezelfde breedte als de manchetten af langs de halslijn en maakte hier ook een roze boordje van. Uiteindelijk besloot ik geen roze heupbies toe te voegen, vond ik toch wat te worden.

Al met al dus een eenvoudig t-shirt uit de Burda, met het nodige denkwerk en een beetje inspiratie van mezelf. En een niet gehaalde deadline. Maar wat vinden jullie van het eindresultaat?

Leren

Wat wil ik jullie hier nu mee leren?

  • Een model uit een blad hoeft niet 100% gemaakt te worden zoals het in het boekje staat
  • Heb je te weinig stof er is altijd een oplossing, laat je creativiteit de vrije loop.
  • Creativiteit laat zich niet afdwingen, neem dus op je gemak de tijd.
  • En tot slot, een beetje uit een boekje en een beetje van jezelf, maakt jou kledingstuk juist zo origineel.

Succes met je volgende naaiproject.

 

Lfs Linda

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

NU DOWLOADEN
Gratis de beste 12 naaitips in je mailbox
Na inschrijving ontvang je 1 x per twee weken het laatste nieuws van Anydress in je mailbox

Anydress.nl gebruikt geanonimiseerde analytische cookies, mogen we ook onze marketing cookies in je browser plaatsen om de website en ons aanbod nog beter te maken? Klik dan snel op 'Akkoord'